Iohannis, candidatul sabotor

Pentru orice român interesat de viața politică și de bunul mers al guvernării din țara noastră, acțiunile recente ale președintelui Klaus Werner Iohannis reprezintă un mare semnal de alarmă. Prin tot ceea ce face și declară, actualul președinte subminează, pe de o parte democrația și statul de drept pe care, cu multă ipocrizie, clamează că le apără, pe de altă parte, guvernarea și economia națională.

La final de mandat, când va fi întrebat ce a făcut pentru români și pentru România, oare ce le va spune alegătorilor? Că s-a luptat cu PSD și Dragnea?  Că a apărat statul de drept? Și de cine? De un guvern legitim și de o majoritate parlamentară aleasă de români în ciuda dorinței lui și al sistemului pe care îl patronează, sau de care depinde?

Din păcate, Klaus Werner Iohannis pune democrația din România într-o situație imposibilă și, fără să-i pese, pune în pericol dezvoltarea acestei țări și bunăstarea românilor. Oare cum altfel putem interpreta efectele refuzului îndelungat al lui președintelui de a numi miniștri absolut competenți în domenii esențiale precum transporturile și dezvoltarea regională? Cum altfel putem interpreta efectele încercării iresponsabile a lui Klaus Werner Iohannis de a bloca bugetul țării, folosindu-se de motive ridicole?

Bugetul nu este realist, spun în cor Klaus Werner Ioahnnis și forțele de dreapta! Pentru cei care erau obișnuiți cu austeritatea și cu tăierile de investiții, cu închiderile de școli și spitale, cu concedierile de salariați, cu creșterea taxelor sau cu tăierea prestațiilor sociale, bugetul acestui guvern nici nu are cum să fie realist…  Pentru ei un buget în care cresc investițiile cu 47% nu este un buget bun. Pentru ei nu este bine nici dacă vrem să creștem sumele alocate pentru sănătate cu 6 miliarde lei, iar cele pentru educație cu 9 miliarde lei. Lor nu le convine nici creșterea salariilor și a pensiilor românilor! Avem investiții importante, care așteaptă să fie puse în practică, avem politici publice precum cele care vizează pensionarii, copiii sau persoanele defavorizate, care depind de acest buget.

Nimic și nimeni nu mai contează însă în lupta disperată pe care Klaus Werner Iohannis (și structurile care îl susțin) spun că o poartă cu PSD și cu coaliția de guvernare. În fapt, ei au ajuns să se lupte nu cu Guvernul și PSD, ci chiar cu românii!

S-a mai întâmplat ca legea bugetului să fie verificată de Curtea Constituțională a României. Și nu s-a întâmplat altceva decât că legea a fost trimisă înapoi la Parlament, pentru că judecătorii nu au niciun fel de prerogative pentru a se pronunța pe fond asupra componentelor bugetului de stat, adică de ce unele ministere primesc anumite sume și altele alte sume. Este cât se poate de clar că președintele Iohannis va cere re-examinarea legii bugetului de stat, pe care o va primi înapoi la fel de la Parlament și tot va trebui să o promulge. Și atunci, de ce acest joc politic ieftin? De ce această încăpățânare a domniei sale de a bloca Guvernul și țara, până la urmă?

Răspunsul este cât se poate de simplu: suntem în situația în care Klaus Werner Iohannis, în mod real, bazat pe fapte și acțiuni, nu mai este președintele României. El se comportă ca și un candidat care a furat startul campaniei și, mai rău, contrar Constituției, ca și președinte al PNL. Dacă până acum nu fost ”convinși”, românii pot vedea acum cine este cu adevărat Klaus Werner Iohannis, cât este de cinic, cât de puțin îi pasă de țară și de oameni și cât de mult îi pasă doar de el însuși și de încă un (posibil) mandat. Iar românii vor judeca. Până atunci, vă asigur că, în ciuda a ceea ce spune sau face Klaus Werner Iohannis, candidatul sabotor, care nu are nicio jenă în a face rău românilor și României, PSD și majoritatea parlamentară care susține Guvernul vor încerca să-și facă treaba cât pot mai bine și vor continua să obțină rezultate pentru oameni.

Declarație politică susținută în plenul Senatului în data de 27 februarie 2019

53220914_1560678427410599_1568312616713977856_n

Lasă un comentariu