Guvernul PSD investește în județul Bihor și municipiul Oradea!

În declarația mea de astăzi din Senat m-am referit la cele mai importante realizări și investiții ale guvernării PSD în județul Bihor, din decembrie 2016 și până în prezent. Am vrut să abordez acest subiect pentru că, în spațiul public, se perpetuează tot felul de minciuni și dezinformări cum că PSD nu ar ”iubi” județul Bihor și municipiul Oradea și nu ar investi suficient în această zonă a țării.

Pentru a risipi toate dubiile, vreau să vă spun că valoarea totală a proiectelor contractate și derulate în județul Bihor în ultimii trei ani este de 1,78 miliarde lei, adică peste 370 de milioane de euro!

Sunt incluse aici proiectele realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), dar și cele finanțate prin Compania Națională de Investiții (CNI). Cea mai mare parte a acestor bani a fost și este alocată pentru implementarea unor proiecte din mediul rural, intenția fiind de a crește simțitor accesul cetățenilor la infrastructură modernă, dar și la servicii publice de calitate – educație, sănătate, cultură. Există însă un număr considerabil de proiecte de anvergură care au fost finanțate și la nivelul municipiului Oradea, lucru ”uitat” de edilii PNL ai orașului care în conferințele lor de presă se laudă singuri, uneori chiar și pentru meritele altora!

Orădenii trebuie însă să cunoască realitatea și să știe adevărul! Dacă Oradea s-a dezvoltat în ultimii ani, acest lucru se datorează și investițiilor realizate aici de Guvern, un guvern condus în ultimii trei ani de PSD! Vreau să subliniez cât se poate de clar acest aspect: PSD și Guvernul condus de PSD au ajutat municipiul Oradea și o vor ajuta și în continuare, prin investițiile atât de necesare pentru funcționarea și dezvoltarea orașului!

Și aș începe cu domeniul Sănătății, menționând sumele importante de bani pe care Ministerul Sănătății le-a investit în 2017 și 2018 în dotările și aparatura medicală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, instituție aflată în subordinea Primăriei. Tot la această unitate spitalicească, există în derulare la ora aceasta o investiție majoră pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe, proiect în valoare totală de peste 5,2 milioane euro, din care contribuția Ministerului Sănătății (printr-un împrumut de la Banca Mondială) este de 51,3%. Totodată, în perioada imediat următoare, la Centrul Oncologic din oraș va ajunge un accelerator liniar de particule nou, aparatură de înaltă performanță pentru care Primăria și spitalul nu vor scoate niciun ban, aceasta fiind cumpărată dintr-un credit accesat de Ministerul Sănătății.

O altă investiție guvernamentală majoră demarată de curând la Oradea – după ce ani de zile Primăria a încercat să o amâne sub diferite pretexte – este cea privind construirea Sălii Polivalente, o inițiativă aparținând PSD Bihor. Aceasta va dispune de o capacitate de peste 5.000 de locuri, iar banii necesari – 75 de milioane de lei – sunt prevăzuți în bugetul pentru anul 2019 al CNI. Sala ar trebui să fie gata, conform contractului de execuție, până la sfârșitul anului viitor, ea urmând să găzduiască evenimente sportive și culturale de anvergură, care le lipsesc astăzi atât de mult orădenilor!

Alte investiții în infrastructura orașului realizate de guvernările PSD sunt centura ocolitoare a orașului și trei din cele cinci pasaje rutiere, lărgirea la patru benzi a Podului Densușianu sau blocurile ANL de pe Calea Aradului. Dincolo de aceste investiții în infrastructură, guvernele PSD au mai ajutat administrația locală PNL să rezolve și câteva probleme punctuale ale orașului. Mă refer aici în primul și primul rând la subvențiile acordate pentru asigurarea continuității alimentării cu energie termică pe timp de iarnă. Fără această finanțare și acest ajutor de la Guvernul PSD, orădenii s-ar fi confruntat cu nenumărate întreruperi în furnizare cât și cu scăderi ale calității agentului termic, disfuncționalități care ar fi putut cauza probleme sociale serioase. Din păcate, edilii PNL se tot laudă cu investiții de sute de milioane de euro în sistemul de încălzire, însă cu toate acestea, orădenii nu beneficiază nici astăzi de servicii de calitate. Iar prețul pe care îl plătesc pentru aceste servicii proaste este unul nesimțit de mare.

Revenind la investițiile guvernamentale din județul Bihor, Coaliția care funcționează la nivel județean formată din PSD, ALDE și UDMR a reușit să demareze și să și finalizeze o multitudine de proiecte la nivelul satelor și comunelor din județul Bihor. Acestea includ de la modernizări de drumuri și străzi, la extinderi ale rețelelor de alimentare cu apă, respectiv canalizare, reabilitări de școli, grădinițe și centre culturale sau lucrări la rețelele de iluminat public. Toate aceste investiții au reușit deja să îmbunătățească calitatea vieții bihorenilor care trăiesc în mediul rural și sunt convins că ele vor continua și în anii ce vin, cel puțin atât cât PSD și partenerii săi vor asigura guvernarea țării și a județului.

Personal, vreau să asigur fiecare locuitor al județului Bihor de faptul că voi continua să muncesc alături de colegii mei din Parlament, din Guvern și din administrația județeană pentru a asigura finanțarea necesară proiectelor menite a dezvolta comunitățile locale.

indrazneste

Vă îndemn pe toți să nu vă lăsați manipulați de către așa-zișii specialiști de dreapta sau de către presa aservită Opoziției! De acum puteți să urmăriți online stadiul implementării Programului de guvernare al PSD, cu măsurile concrete puse în practică pentru a dezvolta România și pentru a crește nivelul de trai al românilor. Vă invit să accesați https://www.guvernarepsd.ro/.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s