România are nevoie de o guvernare puternică!

Războiul declanșat de ruși la granițele României, evenimentele explozive din Orientul Apropiat, tensiunile din Marea Chinei de Sud, amenințarea terorismului islamist în Europa de Vest, populismul extremei drepte, toate aceste lucruri care ne afectează negativ, direct sau indirect – dar care, să nu păcălim singuri, ne afectează – trebuie să își primească răspuns pe plan intern printr-o guvernare solidă, stabilă și printr-o clasă politică responsabilă, care acționează unită, în interesul românilor.

Această guvernare este și trebuie asigurată în continuare de coaliția PSD-PNL, singura forță politică și democratică în stare să ofere oamenilor atât siguranță cât și continuarea dezvoltării României, într-un context regional și internațional extrem de volatil și de periculos.

Dacă de la partidele de opoziție, anti-justiție și compromise, nu ne putem aștepta la atitudini și inițiative responsabile – ele lucrând parcă, prin tot ce spun și prin tot ce fac, în slujba regimului Putin – de la noi, de la membrii coaliției de guvernare, am alte așteptări.
Mă întristează să văd cum unii colegi peneliști, inclusiv președinți de consilii județene, atacă guvernul din care și partidul lor face parte, guvern care i-a sprijinit de fiecare dată în ultimii ani, cu tot ce a fost nevoie, fie prin miniștrii social-democrați, fie prin cei liberali. Avem un exemplu recent și în Bihor, dar el nu este singular.

De aceea, apelul meu este unul de responsabilitate. Orice miză politicianistă, repet, orice miză, locală sau personală, pălește, devine irelevantă, egală cu zero, în contextul cu care ne confruntăm și în fața pericolelor care amenință România.
Țara noastră, stimați colegi, are nevoie de stabilitate mai mult decât oricând în ultimele trei decenii!

Eu sunt sigur, extrem de sigur, că românii urmăresc cu mare atenție ce spunem și ce facem, inclusiv prin consiliile județene și sunt sigur că ne evaluează nu după criteriul ’uite ce i-a spus-o’, ci după modul în care, concret, suntem sau nu în stare să gestionăm problemele lor și ale țării, nu prin demagogie, ci prin chibzuință.

Prin urmare, chiar dacă se apropie începutul oficial al campaniei electorale, chiar dacă tentațiile de a ieși în evidență sunt mari, politicienii responsabili și partidele responsabile nu se vor juca, în niciun caz, cu stabilitatea, cu siguranța și cu prosperitatea României.

Cei și cele care înțeleg, în aceste vremuri, să facă politică în interes personal și împotriva interesului național, vor fi trimiși de români acolo unde le este locul: la groapa de gunoi a clipei, pentru că în istorie sigur nu vor intra, oricât de mult s-ar strădui s-o facă.

Declarație politică, 16.04.2024, Senatul României

Un gând despre “România are nevoie de o guvernare puternică!

  1. Pingback: Florian Bodog: România are nevoie de o guvernare puternică! - Bihor News

Lasă un comentariu