Nimeni nu trebuie să profite de pe urma morții oamenilor  

Astăzi, în Senat, s-a consumat un nou episod marca USR, adică o nouă încercare de câștiga capital politic în urma morții unui om, prin minciună. Este revoltător, iar dezinformările acestor oameni trebuie să înceteze pentru că servesc oricui altcuiva, dar nu românilor!

Moartea tânărului din Brașov este o tragedie enormă, dar folosirea ei în scop politic de către USR, chiar și azi, în Senat, este descalificantă pentru cei care se agață, iarăși, de o suferință imensă pentru a ieși ei în față.

Chiar și fostul ministru Voiculescu, care nu este medic, care nu are nicio competență reală în acest domeniu, și care a făcut un rău imens transplantului din România lansând acuzații nefondate și nedovedite niciodată – chiar dacă ar fi avut vreme cât a fost ministru, chiar și el – a făcut tot ce a putut ca să descurajeze românii să doneze organe, își adaugă acum vocea corului iresponsabililor.

Adevărul este că transplantul pulmonar în România a fost reluat în vremea acestei guvernări, a PSD, și doi oameni au putut fi operați deja în țară, în centrul pe care Voiculescu l-a discreditat fără reținere, iar acei oameni, acei români trăiesc.

Vlad Voiculescu avea o plângere penală împotriva sa tocmai pentru că, în calitate de ministru, într-un inimaginabil abuz, refuzase plata necesară spitalului din București care ar fi putut salva și mai multe vieți.

Asta nu este Opoziție și asta nu este politică! Chiar și eu am fost acuzat, iarăși, în condițiile în care în mandatul meu de ministru – deci după domnul Voiculescu (!!!) s-a semnat un acord fără limită de timp cu Eurotransplant, PENTRU PRIMA DATĂ, și în condițiile în care în mandatul meu am creat bazele pentru a face astfel de operații și în România!

Mă număr printre oamenii care știu și câte lucruri bune s-au făcut, și am făcut, dar și câte lucruri e nevoie să mai facem.

Doare să știi că nu poți salva fiecare pacient, oricât ai încerca, doare când vezi că niciodată nu e simplu, că ești parte a unui angrenaj european care te poate și ajuta, dar care are și el crizele lui majore și lipsurile lui, pentru că oamenii mor și în Vestul Europei din lipsa organelor disponibile.

După această tragedie un lucru ar trebui să ne mobilizeze: să facem tot ce putem pentru a sprijini și a încuraja donarea de organe în România, spre deosebire de ce s-a făcut în perioada 2015-2016.

Un gând despre “Nimeni nu trebuie să profite de pe urma morții oamenilor  

  1. Stan Carmen

    Cineva, acuza PSD-ul de lipsa de comunicare! Poate așa este, având în vedere, că la noi, ajung de cele mai multe ori informații trunchiate sau distorsionate!
    De aceea, vă rugăm domnule ministru, vorbiți și informați cu ceea ce faceți, ca să înțelegem și noi ceea ce este BUN de înțeles! Succes în continuare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s