Declarațiile lui Iohannis sunt ipocrite și profund politice

Declarațiile de astăzi ale președintelui Klaus Werner Iohannis sunt nu doar ipocrite, dar și profund politice.

Ceea ce reclamă președintele Iohannis față de modificările la Legile Justiției (303/2004, 304/2004 și 317/2004) este identic cu „problemele” grupărilor #rezist și ale celor care se opun oricăror modificări la legile făcute de fosta ministru Monica Macovei, mai ales în ceea ce privește procurorii și privilegiile actuale ale acestora.

Nu este întâmplător acest lucru. Interpretarea declarațiilor de astăzi ale președintelui Klaus Werner Iohannis trebuie făcută în cheia politică a alegerilor prezidențiale de anul viitor: Iohannis a vorbit strict pentru susținătorii săi politici, anti-PSD, nicidecum ca un președinte responsabil al tuturor românilor, independent și echidistant.

Nu știu dacă președintele s-a făcut sau nu de râs prin faptul că nu știe că CCR s-a pronunţat deja în ianuarie 2018 pe sesizarea Comisiei de la Veneţia sau prin faptul că a anunţat că trimite toate trei legile înapoi la Curtea Constituţională, deşi doar o singură lege se află pe masa sa, intrând în termen de promulgare, respectiv Legea 304 (Legea 317 se află încă la Curtea Constituţională, iar Legea 303 se află în dezbaterea Parlamentului). Știu în schimb altceva: Klaus Werner Iohannis nu face nimic deosebit față de ceea ce a făcut și până acum într-un mod cât se poate de cinic: pentru a câștiga un nou mandat prezidențial, el spune ceea ce vor susținătorii săi să audă, chiar dacă asta înseamnă să dea indicații prețioase judecătorilor de la Curtea Constituțională (CCR) sau să încalce flagrant regulile constituționale și ale statului de drept.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s