Ziua mondială fără tutun

Pe 31 mai, marcăm Ziua Mondială fără Tutun, o zi dedicată conștientizării pericolelor asociate consumului de tutun și eforturilor globale de combatere a acestei epidemii. Fumatul, în mod cert, reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică, fiind responsabil pentru milioane de decese premature în fiecare an.

În acest context, doresc să atrag atenția asupra impactului devastator al acestui viciu și la nivel național. Datele ne arată clar că un număr inacceptabil de români își pierd viețile sau se confruntă cu boli grave din cauza fumatului. Este o povară care nu se răsfrânge doar asupra celor care consumă, ci și asupra familiilor lor și a sistemului de sănătate. Ne aflăm într-o luptă continuă împotriva acestui flagel.

De aceea, eu cred că trebuie să sprijinim și mai mult politicile eficiente care descurajează fumatul. Cred că este esențial să investim în programe de educație și conștientizare pentru a-i informa mai ales pe tineri despre riscurile consumului de tutun.

Pe 31 mai, îi îndemn toți românii să se alăture luptei pentru o lume fără fumat.

Trebuie, stimați colegi, să promovăm un stil de viață sănătos și să protejăm generațiile viitoare de consecințele devastatoare ale consumului de tutun.

Lasă un comentariu