Un an politic crucial pentru viitorul României

Anul 2024 are o importanță politică aparte: românii sunt chemați să-și exprime opțiunea în nu mai puțin de patru rânduri de alegeri, de la cele pentru autoritățile locale și europarlamentare din 9 iunie, până la alegerile prezindețiale din toamnă și alegerile pentru parlament de la sfârșitul anului.

Aceste alegeri și configurația politică ce va rezulta în urma lor vor determina în mod direct și esențial viitorul României, cum va arătat viitorul societății românești în următorii ani.

Începând cu cine ne va reprezenta la nivelul Parlamentului European și, implicit, cum se va reconfigura construcția europeană, până la cine și cum va administra comunele și orașele României, sau cine va fi șeful statului în următorii cinci ani și cel fel de majoritate politică se va putea construi în noul parlament, sunt întrebări importante la care românii vor putea răspunde prin votul lor. Iar votul cetățenilor este întotdeauna suveran!

În acest context politico-electoral, Partidul Social Democrat se poziționează ca forța politică care asigură echilibrul și stabilitatea de care România are nevoie în drumul ei european de dezvoltare socială și economică.

De fiecare dată când a guvernat România, cu atât mai mult în ultimii doi ani și jumătate, PSD a demonstrat că este partidul cu adevărat atent la nevoile reale ale românilor. În ciuda tuturor lozincilor și minciunilor ce s-au spus despre noi de-a lungul timpului, realitatea a arătat cât se poate de clar că, fără PSD, România nu ar fi ajuns la nivelul actual de dezvoltare. Fără PSD, România nu ar fi fost nici membru NATO și nici parte din marea familie a Uniunii Europene.

Desigur, unii spun că nu este suficient și că se putea mai mult și mai bine. Doar că acești ”critici” de serviciu și-au pierdut orice legimitate demonstrându-și incompetența și lipsa de viziune atunci când, vremelnic, s-au aflat la conducerea țării, fie i-au susținut pe incompetenții de ”dreapta” care au guvernat dezastruos România.

Sunt convins că și anul acesta, Partidul Social Democrat își va reconfirma poziția de cea mai importantă forță politică, atât ca număr de aleși – locali, europarlamentari și parlamentari, cât și ca număr de voturi obținute din partea românilor. În același timp, sunt încrezător că anul 2024 va consemna și primul președinte social-democrat după douăzeci de ani în care am avut doi președinti de ”dreapta” care, din păcate pentru români și România nu s-au remarcat decât, fie prin gâlceavă și învrăjbirea societății, fie prin absență și ipocrizie.

Cu un președinte social-democrat și cu un guvern de coaliție în care PSD trebuie să își asume rolul principal, sunt încrezător că România va reuși în sfârșit să-și ocupe locul și rolul adecvat la nivel european și internațional, iar în plan intern, că vom reuși să depășim cu succes toate provocările și toate ”crizele” care amenință astăzi societatea. 

Declarație politică, Senatul României, 22.05.2024

Lasă un comentariu