Avem nevoie de o Europă socială!

Ne aflăm într-un moment crucial pentru Europa și pentru cetățenii săi. În fața amenințărilor precum automatizarea și globalizarea, sau crizele permanentizate, dar și unor ideologii tot mai stridente și deconectate de la realitate, eu cred că trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă!

Acesta, consider eu, este principalul mesaj pe care europarlamentarii social democrați români trebuie să îl promoveze la Bruxelles sau Strasbourg.

O Europă socială și solidară este o Europă mai puternică și mai rezistentă în fața provocărilor comune prezente, care nu sunt puține, dar și viitoare.

Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile europene, este esențial să subliniem aspectul social al Uniunii Europene și nevoia acută de politici sociale democrate care să aducă beneficii directe fiecărui cetățean.

În ultimii ani, am asistat la o creștere a inegalităților sociale în statele membre ale UE. În toate! Disparitățile dintre bogați și săraci au devenit tot mai accentuate, iar milioane de cetățeni se confruntă cu sărăcia și excluziunea socială.

Este inacceptabil ca în secolul 21, într-o Europă prosperă, să existe atât de mulți oameni care luptă să-și asigure un trai decent și demn, iar instituțiile europene să se concentreze asupra unor aspecte de importanță nici măcar secundară pentru oamenii de rând!

De aceea, trebuie să cerem cu fermitate Uniunii Europene să-și reafirme angajamentul față de valorile sociale și să pună în aplicare politici care să asigure protecția și prosperitatea tuturor cetățenilor săi. Este momentul să investim în educație, sănătate, locuri de muncă sigure și salarii echitabile pentru toți europenii.

În această perioadă electorală, eu îi îndemn toți cetățenii să își exprime susținerea pentru partidele și candidații care promovează o agendă socială puternică și care se angajează să lupte pentru drepturile și bunăstarea fiecărui cetățean.

Asta, cu siguranță, este ceea ce vor face europarlamentarii PSD!

Declarație politică, Senatul României, 14.05.2024

PS. Europa socială: ce face Parlamentul în politicile sociale

Lasă un comentariu