Despre data alegerilor și seriozitatea peneliștilor

PSD cere și așteaptă de la PNL respectarea cuvântului dat și, implicit, a calendarului electoral asumat prin consens și validat de conducerile celor două partide.

Acest lucru înseamnă alegeri prezidențiale organizate la sfârșitul lunii septembrie.

Așteptăm ca ministrul PNL de Interne să finalizeze până vineri și să prezinte în ședința de guvern hotărârea privind organizarea alegerilor prezidențiale, ori pe 15 septembrie, sau, decalat, pe 29 septembrie. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, premierul Marcel Ciolacu va anunța deciziile politice în consecință.

Le reamintesc domnului Nicolae Ciucă și colegilor săi din conducerea PNL că încrederea și buna credință sunt esențiale pentru existența actualei Coaliții și implicit pentru stabilitatea politică și viitorul țării.

Atât domnul Ciucă, președintele partidului, cât și colegii săi au șansa să dovedească întregii țări cât de mult țin la onoare, cât valorează cuvântul lor și cât temei pot pune românii pe o decizie luată de PNL…

Răzgândirile repetate în privința datei alegerilor prezidențiale și tentativele de a justifica schimbarea unei decizii luată acum câteva luni sunt dezonorante și descalificante.

Îndemn conducerea PNL să aibă curajul să se comporte ca un partid responsabil, care nu aruncă în aer stabilitatea țării din cauza unor calcule electorale sau de partid.

Chiar dacă este an electoral, iar cele două partide din coaliție vor fi în competiție, PNL trebuie să se abțină de la acțiuni care subminează încrederea în interiorul Coaliției. Deciziile luate trebuie respectate pentru că altfel nimic nu mai poate funcționa, iar asta înseamnă subminarea stabilității economice și politice a României.

În încheiere ar mai fi de notat un aspect:  lipsa de corectitudine a peneliștilor.

PNL nu a respectat înțelegerea politică încheiată cu PSD pe tema organizării alegerilor prezidențiale în septembrie, deși a beneficiat, în schimb, de o paritate pe care mulți au considerat-o nemeritată pe lista noastră comună la alegerile europarlamentare.

În același timp, așa cum observă unii analiști și comentatori politici, PNL nu va fi salvat de data alegerilor, oricare va fi ea: septembrie, octombrie sau noiembrie. Nu există o dată miraculoasă a alegerilor. În schimb, există conducere serioasă, capabilă să își țină cuvântul și dispusă să guverneze nu pentru interesul de partid ci pentru stabilitatea României și bunăstarea românilor.

Lasă un comentariu