Vremea responsabilității și a răspunderii

Într-o lume în care tensiunile sociale devin tot mai acute, în care modelul neoliberal este tot mai des pus sub presiune sau chiar sub semnul întrebării, mai ales în statele occidentale și mai ales de tinerele generații, cred că a venit de mult vremea să facem totul pentru a pune România la adăpost față de astfel de evoluții.

Ca senator al României, în numele a milioane și milioane de români, îi chem pe liderii grupării Iohannis-Orban-Barna la respect pentru adevăr și la responsabilitate față de români.

Până acum, frustrați de propria incapacitate de a câștiga votul românilor, nu au făcut decât să sape, prin minciună și prin manipulare, la temelia statului român și a democrației noastre punând sub semnul întrebării, fără rușine, fără responsabilitate, fără să le pese, credibilitatea a zeci de instituții și onoarea a zeci de mii de oameni, fie ei medici, profesori, pompieri, constructori sau alte categorii profesionale. Mânați de dorința lor oarbă de a întoarce rezultatul votului democratic din 2016, nu le-a păsat pe ce cadavre calcă, nu le-a păsat că subminează siguranța statului și a românilor, nu i-a interesat că slăbesc țara în afară, mergând mereu cu capul plecat pe la ambasade, cancelarii sau corporații străine.

E vremea, doamnelor și domnilor, pentru responsabilitate! Încă un pic, și sunteți în stare să aruncați toată țara în aer. Nu știu cum reușiți să o descrieți mereu pe biata Românie ca fiind la capătul puterilor, dar voi totuși trăiți bine aici și vă priește aici. Avem un președinte cu case cât șapte profesori. Avem un președinte de partid inginer, care oferă consultanță cu mult talent unei firme de avocatură. Și avem un alt președinte de partid, avocat, care cu și mai mult talent îi învață pe oameni cum să facă afaceri deși el nu este om de afaceri, iar banii cu care ar trebui demarate acele afaceri merg la sora respectivului președinte de partid. Să vă fie rușine Iohannis, Orban, Barna!

Și nu uitați: poate că e mult să vă cerem să fiți responsabili, dar românii însă, în curând, vor avea ocazia să vă ceară să răspundeți și pentru manipulări, și pentru speranțele mincinoase, și pentru că ați șubrezit România doar ca să ajungeți voi la putere.

ludovic_orban_rade_31250000

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s