Despre nevoile adevărate ale românilor

Ultima perioadă, de profundă agitație politică, a generat multe discuții, mai ales în partea acoperită a presei, legată de nevoi. Din nefericire însă, aceste discuții s-au referit mereu la nevoile, politice, desigur, ale șefilor din Opoziție, Iohannis, Orban, Barna, Cioloș și alții. Ele nu s-au referit niciodată însă, și e tragic, la nevoile adevărate ale românilor.

Motivul acestei situații inacceptabile, pe care oamenii o văd și o înțeleg, este acela că lui Iohannis, lui Orban, lui Barna, lui Cioloș, nu le pasă de români. Este un adevăr simplu și evident. Iar contextul politic actual dovedește pe deplin la afirmația mea: ”coaliția trădătorilor” a reușit să doboare Cabinetul Dăncilă, în schimb, de două săptămâni, ”marii” lideri și ”combinatori” politici nu reușesc să se înțeleagă pentru instalarea noului Guvern. Nici măcar nu mai sunt siguri că au majoritatea necesară pentru a vota Cabinetul format de Sică Mandolină.

Acestor indivizi le pasă strict de propriile persoane, de proprii stăpâni sau patroni politici, iar în cazuri precum Cioloș, poate chiar de comenzile unor șefi de stat străini. Nevoile lor, generate de ambiție sau de comenzi primite, nu au nimic de a face cu nevoile oamenilor.            Spre deosebire de aceștia, PSD are de treizeci de ani o abordare total diferită. PSD a susținut în fiecare zi, și oriunde în țară, nevoia de a face politică pentru cei mulți, pentru românii fără voce, pentru cei de care corporațiilor și trusturilor de media nu le pasă. PSD a promovat mereu, în modul cel mai public și energic cu putință, nevoia ca interesele legitime ale românilor să fie puse mereu pe primul loc, înaintea oricărei alte posibile priorități.

Prin trădările care au dus la căderea Guvernului PSD, acest gen de a face politică s-a încheiat în România, pentru o perioadă. Îi veți vedea poate la lucru pe acești indivizi pe care i-am mai numit de câteva ori lupi îmbrăcați în piei de oi și care clamează că vor binele românilor. Veți vedea diferența dintre guvernarea social democrată a PSD, orientată către cei mulți, și guvernarea acestor indivizi mânați de egoism și cărora nu le pasă deloc de oameni.

Nevoia adevărată a românilor însă, este aceea a unor politici moderne, de stânga. Nevoia adevărată a românilor este parte integrantă din ADN-ul PSD și niciun alt partid în afară de PSD nu poate dovedi că însăși existența sa este motivată de dorința de a avea grijă de oameni, de a le oferi șanse de a-și atinge potențialul maxim, de a-i feri de abuzurile capitalismului sălbatic și corporatist, de a îi proteja, prin măsuri active, în fața unor inegalități tot mai mari, de a le da posibilitatea să trăiască o viață bună aici, în România.

PSD va rămâne pentru totdeauna fidel valorilor social democrate, PSD este singurul partid, singurul cu o doctrină clară și neschimbată de trei decenii: protejăm oamenii de lăcomia celor puternici, dăm voce celor slabi, dăm posibilitatea celor dornici de a avea succes acasă.

(Declarație politică, Senatul României, 22.10.2019)

psd

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s