Soluția pentru rezolvarea crizei rezidențiatului

Stimate domnule Klaus Werner Iohannis,

Știu că sunteți foarte ocupat în aceste zile cu campania electorală pentru președinția României, dar permiteți-mi totuși să vă aduc în atenție o problemă cel puțin la fel de importantă și care nu mai suportă nicio amânare.

Cred că sunteți de acord cu mine când spun că nu este normal ca tineri medicii rezidenți să fie ținuți în incertitudine privind desfășurarea concursului de rezidențiat, la fel cum nu este corect ca pacienții să sufere din cauza acestui scandal politic, mai ales că, prin refuzul dumneavoastră de a numi un ministru interimar al Educației, sunteți direct responsabil pentru criza rezidențiatului din acest an.

Având în vedere că instalarea noului Guvern PNL este încă incertă, pentru a veni în ajutorul dumneavoastră și pentru a debloca cât mai repede situația, vă propun să mă numiți ministru interimar al Educației, cu un mandat limitat atât în timp, cât și atribuții. Îmi asum această responsabilitate pentru că știu exact ce măsuri trebuie luate și pentru că știu să acționez cu maximă seriozitate și celeritate.

În termen de 3 zile de la numire, mă angajez să finalizez toate ordinele de ministru necesare pentru organizarea concursului de rezidențiat, după care îmi voi înainta demisia din funcție.

În baza Ordonanței Guvernului 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată prin Legea 103/2012, cu modificările și completările ulterioare și respectiv ale Hotărârii Guvernului nr. 899/2002 privind organizarea învățământului postuniversitar medical și farmaceutic uman, cu modificările și completările ulterioare, pentru organizarea și desfășurarea concursului de rezidențiat este nevoie de emiterea următoarelor ordine comune Ministerul Educației/Ministerul Sănătății:

1. Ordin pentru aprobarea cifrei de școlarizare la concursul de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie
2. Ordin privind desemnarea comisiei comune centrale și a comisiilor locale pentru organizarea concursului de rezidențiat pe post și pe loc în medicină, medicină dentară și farmacie
3. Ordin privind aprobarea Metodologiei pentru desfășurarea concursului de rezidențiat

Consider că este singura soluție care ne poate ajuta să rezolvăm problema și să organizăm în timp util un concurs național atât de important. Orice altă variantă nu ar face decât să prelungească și mai mult această criză, în detrimentul medicilor și a pacienților.

Vă mulțumesc pentru colaborare.

Cu respect,

Florian Bodog
Senator PSD

75196478_3331754660175544_4111569400732057600_n

(foto: Digi24)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s