Mulți iubesc trădarea, însă nimeni nu iubește trădătorii

I.L. Luca Caragiale ar fi invidios pe mulți dintre actualii membri ai Parlamentului României. Personajele sale celebre precum Trahanache, Cațavencu,  Dandanache, Farfuridi sau Brânzovenescu din ”O scrisoare pierdută” par niște amatori în comparație cu ”talentul” în arta trădării a multor contemporani de-ai noștri.

Am făcut această introducere pentru a sublinia cât se poate de clar un lucru: căderea Guvernului PSD a fost cauzată de trădarea colegilor noștri de partid, a foștilor lideri PSD și a foștilor noștri aliați la guvernare. Cabinetul Dăncilă nu căzut pentru că a guvernat prost. Nu! Cabinetul Dăncilă a picat ca urmare a trădărilor! Dacă Opoziţia avea elemente clare că guvernarea PSD este „un dezastru”, atunci trebuia să le arate. Nu le-a arătat. PNL, USR și toți ceilalți au venit doar cu lozinci. Nimic concret. Ba mai mult, Ludovic Orban, premierul fără Guvern, recunoaște că  acum a discutat cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, și că nu sunt motive de îngrijorare în ceea ce privește situația economică a României. Așadar, după toată propaganda mincinoasă din ultimii ani, îi vedem acum pe liberali recunoscând spășiți că situația României este una stabilă, cu potențial de creștere continuă. Nici „greaua moștenire” nu mai e ce era odată…

73024294_457547895109103_8257028863683461120_o.jpg

Indiferent însă de minciunile și propaganda partidelor de dreapta, PSD avut o guvernare cu rezultate bune pentru români. Am reușit să generăm o creștere economică solidă și sustenabilă, care a mărit veniturile oamenilor. Economia creşte cu 4%, deficitul bugetar este sub 3% din PIB. Salariile au crescut pe medie cu 15% şi, chiar dacă inflaţia mai afectează din venituri, pe medie, tot rămâne un plus de 11%. Ceea ce nu e puțin., chiar și la nivel european. PSD are curajul să se uite în ochii românilor pentru că nu a luat nicio măsură împotriva lor. Ne-am respectat promisiunea de a aduce mai mulți bani în buzunarele românilor și de a face ca o bună parte din creșterea economică excepțională înregistrată de România să fie simțită de către toți cetățenii. Am crescut salariile și pensiile și am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale. Am demarat investiții importante. Așadar, nu a existat niciun motiv întemeiat pentru a schimba una dintre cele mai eficiente guvernări din ultimii 30 de ani.

Guvernul PSD a căzut, în schimb, pentru că domnii Tăriceanu, Ponta și alte „mari caractere” au trădat PSD. Unii și-au trădat aliații, alții și-au trădat fostul partidul (pe care l-au condus cândva). Din păcate, am avut și cazuri de indivizi care și-au trădat propriul partid, ceea ce este și mai grav. Guvernul nu ar fi căzut fără voia lui Ponta şi Tăriceanu sau trădarea unora ca Petrea. Domnii Orban şi Iohannis se fac că nu înţeleg acest lucru și pozează în eroi și mari ”salvatori” ai Patriei.

Eu spun că PSD pleacă de la guvernare cu datoria îndeplinită. De acum, aștept să-i văd la lucru pe Sică Mandolină, viitorul premier liberal susținut de noua Convenție Democratică: PNL-USR-ALDE-UDMR-ProRomânia. Din păcate, cu un astfel de personaj în fruntea Guvernului și o astfel de monstruoasă coaliție, românii nu se pot aștepta la nimic bun. E doar o chestiune de timp până când noul Guvern de dreapta își va arăta măsura ticăloșiei și a incompetenței sale.

(Declarație politică, Senatul României, 16.10.2019)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s