Moțiunea de cenzură – momentul adevărului

O țară nu se guvernează cu lozinci și ură. Și nici cu minciună. O țară se guvernează cu măsuri concrete, menite a aduce bunăstare pentru români. Așa cum a guvernat PSD în ultimii trei ani de zile. Românii au nevoie de pensii, salarii și de condiții bune de trai. Au nevoie să se poată dezvolta în țara lor, să-și crească afacerile și să ajute la creșterea nivelului de trai. Moțiunea de cenzură de mâine nu ține nici de cald și nici de foame. Ea dovedește un singur lucru: singura preocupare a partidelor de Opoziție este să dărâme și să critice. Este prea puțin pentru o alternativă reală la guvernare.

În ciuda manipulărilor lansate de autori, sprijinul de care se bucură această moțiune este mult mai redus decât se prezintă la televizor. Aștept cu nerăbdare ziua de mâine pentru că va fi ziua adevărului! Va fi ziua în care autorii moțiunii de strânsură vor trebui să dovedească aici în Parlament cât de serioși sunt și cât de mult doresc să guverneze împreună. Dacă ar fi să ne luăm după textul moțiunii, această ”monstruoasă” coaliție PNL-USR-UDMR-ALDE-PMP-Pro România știe să facă foarte multă gălăgie și scandal, însă eșuează lamentabil la capitolul calitate și soluții pentru români. Textul moțiunii de mâine este unul foarte slab, poate cel mai slab dintre toate moțiunile prezentate aici în Parlament. Nu am citit niciun argument solid, nu am văzut cifre concrete și nici substanță. Am citit doar acuzații nefondate, politicianism ieftin și o mare iresponsabilitate față de români.

Vreau să văd câți dintre parlamentari vor fi atât de inconștienți încât să voteze să arunce țara în haos și instabilitate politică. Vreau să văd câți dintre dumneavoastră vă veți asuma responsabilitatea pentru dărâmarea unui Guvern care produce rezultate pentru români, fără să veniți și cu o alternativă. Iar alternativă, la ora actuală, nu există! Pentru că Opoziția nu are nici Program de guvernare, nu are nici cabinet de miniștri, nu are nimic decât lozinci și multă ipocrizie.

Klaus Iohannis nu înțelege sau nu acceptă faptul că un guvern ajunge să guverneze în urma votului oamenilor și nu a jocurilor murdare și întunecate – făcute cu ajutorul diverselor servicii pe care le păstorește, ne arată că președintelui actual îi pasă doar de el, doar de sistemul lui paralel și doar de slugile sale politice. Faptul că el blochează activitatea legitimă și necesară a guvernului nu îl interesează. Faptul că periclitează prin acțiunile lui nu doar economia țării ci și pacea și coeziunea socială îi sunt indiferente. Mii de tineri viitori medici au fost puși în așteptare, doar pentru că președintele republicii, dintr-un moft și interes politic, nu catadicsește să numească un ministru interimar la Educație, deblocând astfel Concursul național de rezidențiat. Așa arată, oare, România normală pe care o clamează candidatul Iohannis? Acest personaj nu are scrupule, nu are tată și mamă, nu are omenie și nu are inimă. Se are doar pe el. Punct.

Eu cred în continuare și cu tărie că adevărul câștigă, că românii nu pot fi manipulați la nesfârșit și că își dau seama că toți cei care, din PNL, USR sau alte invenții, care clamează că le vor binele, sunt, de fapt, niște lupi îmbrăcați în piei de oi. Am mare încredere și în români, și în adevăr.

(Declarație politică, Senatul României, 9 octombrie 2019)

motiune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s