Opoziția boicotează votul românilor din străinătate

Este cumva ironic, dar și revoltător, când românii trebuie să își dea seama că tocmai cei care clamează faptul că luptă pentru drepturile și libertățile lor – mă refer la Iohannis, PNL, USR, Cioloș și ofițerii acoperiți din presă – sunt de fapt lupi îmbrăcați în piei de oaie, indivizi de o necinste și o prefăcătorie strigătoare la cer!

Votul românilor care locuiesc în afara țării a generat de-a lungul anilor o grămadă de manipulări, minciuni și dezinformări din partea acelorași Iohannis, PNL, USR, Cioloș, susținuți copios de prietenii lor acoperiți din presă și alte instituții. Este la fel și acum, când guvernul PSD a arătat în mod clar, deschis și hotărât că înțelege dificultățile românilor ce muncesc și trăiesc în străinătate, decizând ca votul să se extindă pe durata a trei zile, astfel încât toți cei care doresc să își exercite dreptul de vot să o poată face. Mai mult, într-o manieră modernă, europeană, transparentă și onestă, guvernul PSD a dat românilor din străinătate posibilitatea de a-și anunța din timp dorința de a vota și locul unde vor să o facă, astfel încât să se poată organiza cât mai multe secții de votare acolo unde este nevoie de ele, fără a aproxima, fără a ghici, fără a crea neajunsuri nimănui.

Este foarte ciudat și extrem de îngrijorător însă numărul foarte mic al românilor care s-au înscris, oficial, pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale din această toamnă. Nu am încă o explicație cum din milioanele de români plecați în străinătate, doar 41.003 s-au înscris la votul prin corespondență și doar 38.944 și-au exprimat intenția de a vota în secțiile din votare, așa cum arată datele de pe site-ul votstrainatate.ro, după închiderea perioadei de înregistrare. Aceste cifre reprezintă abia 10% din numărul celor care la alegerile europarlamentare din luna mai au decis să-și exprime dreptul democratic la vot. Vă reamintesc că atunci au votat peste 375.000 de persoane la secțiile din străinătate.

Ce au făcut acum Iohannis, PNL, USR, Cioloș și ofițerii acoperiți din presă pentru a-i încuraja pe românii plecați să se bucure de un proces electoral modern și bine organizat indiferent de țara în care se află? Au arătat clar că lor nu le pasă de cum votează românii din afară. Lor le pasă, e clar pentru toți, să poată manipula, minți și dezinforma – ca de obicei, în ciuda adevărului! Acești indivizi au făcut tot ce a putut pentru a-i împiedica pe românii din străinătate să voteze, descurajându-i cu tot felul de fantasmagorii și teorii obscure. Tocmai ei, care se pretind mințind într-un mare fel, mari europeni, tocmai ei dinamitează acum inițiativa guvernului PSD, o inițiativă eminamente modernă, europeană, transparentă și onestă, menită să simplifice organizarea alegerilor. Și sunt sigur că tot ei vor fi primii care vor face din nou scandal la alegeri și vor lansa tot felul de acuzații false, în cazul în care vor apărea probleme și aglomerații la secțiile de votare din străinătate. Sunt convins însă că acești indivizi mizerabili își vor primi ”răsplata” meritată din partea românilor, în mod democratic, la urne, acolo unde se va alege grâul din neghină și unde PSD și românii se vor regăsi împreună cu demnitate, cu hotărâre și cu încredere.

(Declarație politică, Senatul României, 18 septembrie 2019)

coadavot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s