Tupeu, lașitate și oportunism. Sau despre ”principiile” Opoziției

Politica fără principii nu aduce niciodată nimic bun. Este o axiomă valabilă, fără rezerve, și pentru politicienii Opoziției de astăzi, mai ieri foștii noștri aliați de guvernare. Nu ai cum să obții rezultate pentru oamenii care te-au ales, care și-au pus speranțe în tine, multe sau puține, dacă nu le poți oferi, înainte de orice, garanția unui comportament politic predictibil, ghidat de principii puternice. Acestea pot fi văzute de unii sau de alții ca fiind bune sau rele, dar sunt ale tale, ca om politic, iar oamenii te recunosc după ele și te susțin sau ți se opun.

Ei bine, foștii noștri colegi de coaliție, reprezentanții ALDE de la nivel central, au arătat în această vară, în frunte cu domnul Tăriceanu, că în cazul lor tupeul, lașitatea și oportunismul țineau de fapt loc de principii, de adevăr, de autenticitate.

Tupeu pentru că nu poți face parte trup și suflet dintr-o construcție politică sau un guvern pe care, atunci când nu îți mai convine situația, să le înjuri fără menajamente.

Lașitate pentru că după ani de zile ca parte a unei majorități parlamentare și a unui guvern, nu ai curajul de a da față cu oamenii, cu românii și de a-ți prezenta bilanțul. Acesta poate fi, evident, cu bune și cu rele, dar e al tău și trebuie să ți-l asumi în fața cetățenilor.

Oportunism pentru că, desigur, recentele acțiuni ale conducerii ALDE ne arată un plan cinic, de trădare și de câștig de pe urma trădării.

Ce este însă și mai rău, de data asta pentru pentru toți românii, este faptul că o parte a presei și a clasei politice (care se prezintă ca fiind morală și onestă) susține această trădare. Dintr-o dată, scopul, adică răsturnarea unui guvern prin mașinațiuni și nu prin alegeri, le scuză mijloacele acestor cinici, precum Iohannis, PNL, USR sau Cioloș.

Dacă este bine sau rău, românii ne vor spune în curând, la cele trei scrutinuri din acest an și de anul viitor. Partidul Social Democrat, cu tot bilanțul său real, se va prezenta demn în fața românilor, având curajul de a dezbate și de a rămâne loial, dincolo de orice, angajamentului făcut în fața românilor ce ne-au votat.

(Declarație politică, Senatul României, 4 septembrie 2019)

alde_0

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s