Despre propunerea privind interzicerea medicilor de a lucra simultan în sector public și cel privat

În ceea ce privește propunerea controversată apărută în spațiul public în ultimele zile privind impunerea unor interdicţii pentru medici de a lucra simultan în sectorul public și cel privat, consider că avem de a face cu o falsă problemă.

Sunt convins că personalul din sănătate, indiferent că lucrează într-un spital public sau o entitate privată, este loial în primul și primul rând intereselor pacienților și urmărește, conform jurământului depus, să le asigure acestora cele mai bune tratamente disponibile, ţinând cont de problemele și de nevoile acestora.

O decizie atât de importantă pentru funcționarea sistemului sanitar din țara noastră, necesită, pe de o parte, o analiză atentă privind acoperirea cu resurse umane a spitalelor, pe de altă parte, o dezbatere reală cu toți cei implicați: pacienți, organizații profesionale și autorități publice. În absența unei astfel de analize serioase și a unui dialog onest și constructiv, riscăm să ne trezim cu propuneri populiste, fără nicio fundamentare, care nu numai că nu vor ajuta funcționarea sistemului medical, dar vor crea o tensiune contraproductivă în relația dintre medici și pacienți. Nu cred că așa se rezolvă lucrurile. Sunt încrezător însă că Ministerul Sănătății va reuși să gestioneze cu înțelepciune situația și va veni cu soluțiile corecte la această problemă atât de sensibilă.

Un gând despre “Despre propunerea privind interzicerea medicilor de a lucra simultan în sector public și cel privat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s