Proiectul de lege privind vaccinarea se află în dezbatere publică 

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind vaccinarea.

În vederea asigurării dreptului la sănătate și la educație al tuturor copiilor și tinerilor, garantate de stat, înscrierea acestora într-o colectivitate de învățământ se va face numai după prezentarea documentelor care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii sau a unei scheme de recuperare pe care să o realizeze în termen de un an.

Prin proiectul de lege sunt stabilite atribuțiile și responsabilitățile tuturor actorilor implicați în procesul de realizare a activităților de vaccinare, instituții publice și societate civilă.
Potrivit proiectului pus în dezbatere, toți furnizorii de servicii medicale care prestează servicii de vaccinare vor fi obligați să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV), în termen de 2 ani de la publicarea legii.
Se are în vedere creșterea acoperirii vaccinale pentru toate tipurile de vaccinuri incluse în Programul Național de Vaccinare, astfel încât să se asigure un status imun corespunzător al copiilor împotriva principalelor boli prevenibile prin vaccinare, precum și conștientizarea părinților sau reprezentanților legali ai acestora privind beneficiile vaccinării, siguranța, calitatea și reacțiile adverse posibile în caz de vaccinare.
În vederea asigurării continuității procesului de vaccinare, indiferent de discontinuitățile procesului de aprovizionare al producătorului / furnizorului de vaccinuri, se va asigura în depozitul național un stoc de rezervă de vaccinuri și consumabilele aferente cel puțin egal cu necesarul anual cu termen de valabilitate de minim 18 luni, astfel că în situații epidemiologice speciale vaccinurile să fie folosite din stocul de rezervă constituit în acest sens.
Totodată, în cadrul Institutului Național de Sănătate Publică se va înființa Grupul Tehnic de Coordonare a Activităților de Vaccinare (GTCAV), structură fără personalitate juridică, independent, a cărui activitate este finanțată din fonduri alocate Programului Național de Vaccinare, cu rol în elaborarea Strategiei Naționale de Vaccinare și coordonarea activității de vaccinare la nivel național.

Proiectul de lege supus dezbaterii publice nu conține un capitol de sancțiuni, dar, așa cum știm, orice lege care dorim să fie aplicată și care dorim să aibă un rezultat final are nevoie de acest capitol de sancțiuni. Aceste sancțiuni vor apărea în lege urmare a dezbaterilor publice și urmare a dezbaterilor care vor avea loc la nivelul comisiilor de sănătate ale Senatului și Camerei Deputaților. Scopul legii nu este de a sancționa părinții sau reprezentanții legali ai copiilor, ci acela de a asigura o mai bună protecție a sănătății copiilor și o mai bună informare a părinților asupra tipurilor de vaccinuri administrate, asupra beneficiilor acestora, asupra stării de sănătate a copiilor, asupra riscurilor la care se expun prin nevaccinare. De asemenea, prin prezentul proiect de lege, devine primordial rolul medicului de familie privind informarea părinților și stabilirea unei relații de încredere între medic și pacient, respectiv părinții, în acest caz, dar și rolul statului în asigurarea și garantarea sănătății la nivelelul populației.

7 gânduri despre “Proiectul de lege privind vaccinarea se află în dezbatere publică 

 1. Dragos

  Vlad Voiculescu nu a raspus, poate dvs. aveti curajul….
  „Buna ziua,
  Din curiozitate: Cum puteti promova obligativitatea vaccinurilor in situatia in care nu exista un sistem transparent de inregistrare a reactiilor adverse? Doctorii sunt reticienti la inregistrarea lor si nu exista nicio forma de penalizare sau disciplinare in cazul in care nu fac inregistrarea.
  Credeti ca miille de parinti care se plang de reactiile adverse aparute dupa vaccinare sunt mincinosi sau naivi, ca sa nu zic prosti?
  Poate o sa aveti timp sa va uitati la cateva marturii ale unor persoane a caror viata a fost distrusa: https://www.facebook.com/wearevaxxed/?hc_ref=NEWSFEED
  Una din marturiile de acolo… 3 copii (frati) vaccinati in acceasi, in cateva ore au devenit autisti… As vrea sa scriu un 3 foarte mare, poate intelegeti.
  https://www.facebook.com/wearevaxxed/videos/354597028220913/?hc_ref=PAGES_TIMELINE
  Sau de la noi: https://www.facebook.com/goonoliviasteer/photos/?tab=album&album_id=724538924351149
  Stiti ca intarzierea in dezvoltare, intarzierea pe limbaj receptiv si expresiv, autismul sunt boli de lux in Romania?
  Stiti ca terapia comportamentala (ABA, ABA/VB), singura care a avut un succes documentat in recuperarea copiilor cu intarzieri in dezvoltare, nu este recunoscuta de Colegiul Psihologilor si nu este decontata de CNAS.
  Pentru rezultate cat mai bune se recomanda lucrul intesiv, minim 20 de ore pe saptamana. Asta inseamna intre 1000 si 2000 de euro pe luna, „o nimica toata”, eventual si un parinte care sta acasa. Multi renunta la terapie din cauza costului ridicat, desi varsta cea mai propice pentru recuperare este intre 1 si 6 luni si 3 sau 4 ani, dupa 4 ani devine mai greu, iar dupa 7 sau 8 ani tinde spre imposibil. Este o forma de terapie care nu se poate amana pe mai tarziu…
  Voi spuneti ca statul isi asuma responsabilitatea?! Care Stat? Cel care s-a ocupat si de persoanele din Colectiv sau de copii cu SHU? Statul Hexi Pharma? Etc.
  Optiunea de a vaccina sau nu, trebuie sa ramana la latitudinea individului sau a parintelui/tutore. El este cel care in final o sa poarte povara daca se intampla ceva, chiar daca a ales sau nu, sa vaccineze. Din pacate Statul nu prezinta nicio incredere si lucrul acesta se vede zi de zi, peste tot si in toate.
  O zi buna!”

 2. Ionela

  Buna ziua. Intrebarea mea este de ce in momentul in care ajungi cu un copil vaccinat sau ne vaccinat la spital sau intro sala de operatie medici iti aduc sa semnezi acea declaratie ca esti deacord cu sputalizarea sau interventia chirurgicala dupa caz si iti fac cunoscute riscurile pt care ei ca medici nu isi asuma responsabilitatea. Intrebarea mea este de ce nimeni nu isi asuma responsabilitatea pt nimic? In vaccinare este la fel obligam dar nu ne asumam raspundera de ce se poate intampla dupa?

 3. Stimate Domnule ministru,
  Va scriu in dubla calitate de cetatean al acestei tari si de parinte a doi copii minunati in varsta de 12 ani si 4 ani.
  Va voi face o scurta informare, stiind ca nu aveti timp sa cititi atatea scrisori cate o sa curga catre dumneavoastra ca reprezentat al institutiei pe care o conduceti, avand in vedere iminenta LEGE A OBLIGATIVITATII VACCINARII.
  Veti primi mii sau chiar sute de mii de povesti de viata devastatoare ale parintilor care lupta sa reabiliteze sanatatea copiilor lor vatamati in urma vaccinarii. Va recomand cu caldura sa le cititi pe toate!
  NOI NU VACCINAM din motive justificate, intemeiate, documentate si obiective. Suntem multi si ne vom face auzita vocea la unison pentru a ne apara drepturile si COPIII!
  Am asteptari de la dumneavoastra ca, fiind in fruntea ministerului sanatatii, stiti ce inseamna o boala autoimuna, cate costuri implica analizele care stau la baza diagnosticarii si asa mai departe. Dar nu cred ca stiti cata bajbaiala este in sistemul de sanatate romanesc si in mintea majoritatii medicilor pana sa se dumireasca de ce boala sufera un pacient! Va spun acest lucru din propria experienta, avand diagnosticul de Lupus Eritematos Sistemic, care a venit dupa multi ani de “plimbat” intre asa zisi specialisti. Primele simptome le-am avut imediat dupa prima nastere in 2004 si anume: stare febrila, dureri articulare, fatigabilitate musculara puse pe seama sindromului post-partum si m-au tratat de viroza! Spre finalul celei de-a doua sarcini si dupa nastere, in 2012, aceste simptome s-au acutizat, dar de aceasta data am intalnit specialisti care in decurs de 3 luni de investigatii au concluzionat: diagnostic LES. In plus, fratele meu este diagnosticat cu aceeasi boala – lucru foarte important de mentionat in aceasta informare!
  Asa cum am spus am doi copii. Primul l-am vaccinat conform grilei recomandate la acea vreme. A avut probleme de sanatate, dar cel mai grav este ca a dezvoltat o afectiune din spectrul autist, nu grav, dar indeajuns ca sa atraga probleme de integrare in scoala. Poate nu stiti, dar astfel de copii sunt stigmatizati si marginalizati cu virulenta, pana la excludere. Pentru ca nu face subiectul acestei scrisori nu voi expune aici cate “etichete” si-a primit copilul meu din partea cadrelor didactice si a parintilor considerati a avea copii “normali” in comparatie cu al meu si cate sfaturi “de bun simt” am primit unde sa-mi duc copilul. Acest lucru l-am transmis ministrului educatiei in anul 2013, in disperare de cauza! Si credeti ca m-a auzit vreo autoritate?!
  Cautand raspunsuri si rezolvari la situatiile de viata cu care ma confruntam am ajuns la concluzia ca EFECTELE ADVERSE ALE VACCINURILOR SUNT MULT MAI GRAVE DECAT NEADMINISTRAREA LOR! Am decis pentru cel de-al doilea copil sa refuz vaccinarea si va spun cu mana pe inima ca sunt foarte linistita si impacata cu aceasta decizie. Pana la aceasta varsta nu a avut probleme de sanatate, in afara de niste simple raceli care nu au durat mai mult de 3 zile, SI asta FARA MEDICATIE ALOPATA!
  Totodata, pe fond de boala autoimuna dar si avand in familie un fond de risc este interzisa administrarea oricarui vaccin! Lucru care mi-a fost spus raspicat de medicul care mi-a pus diagnosticul. Cu atat mai mult copiii care provin din familii cu un astfel de istoric medical ar trebui exceptati de la efectuarea vaccinurilor. In consecinta, decizia mea a fost una corecta in privinta celui de-al doilea copil.
  Avand in vedere cele expuse mai sus va CER SA REFLECTATI MAI PROFUND la acest act medical (vaccinarea) încă prea puțin înțeles de specialistii din intreaga lume, pe care vreti sa il impuneti a fi administrat neselectiv și fără niciun screening preliminar la milioane de oameni.
  Mai jos va recomand cu caldura sa lecturati aceasta carte in care autorii nu critică vaccinurile, dar demască reacţiile adverse imune şi autoimune, cu scopul evitării lor şi cu speranţa că metoda poate fi perfecţionată.
  “ Autorii cărții sunt medici specializați în imunologie fundamentală și clinică. Este vorba de o lucrare curajoasă în condițiile vremurilor noastre deoarece trezește un spirit de prudență – altfel destul de amorțit sau bine manipulat – spirit prevazător imperios necesar de vreme ce unele guverne vor să decreteze obligativitatea vaccinării, adică să-și agreseze poporul lor cu o lege totalitară. », Dr. Pavel Chirilă, Prefață la ediția 2016.”
  “ Bolile autoimune au o bază genetică, adică sunt foarte personale şi este naiv să credem că toţi oamenii sunt la fel. De aceea, orice sistem public de sănătate care încearcă să introducă în corpul unui om sănătos o moleculă farmaco¬logic activă, motivând proeminenţă, comite un act nedeon¬tologic şi lipsit de etică, lăsând sintagma “drepturile omu¬lui” goală de conţinut.”
  Vaccinurile si autoimunitatea
  Autor(i): Yenuda Shoenfeld
  Editura: Christiana
  Anul aparitiei: 2016
  Nr. pagini: 465 pagini
  ISBN: 9789731913858
  Categorii: Medicina – Sanatate, Medicina umana
  In concluzie: In cazul nostru, prin aceasta lege criminala ne CONDAMNATI LA MOARTE!
  Cu stima
  Daniela Birliba
  Cetatean roman

 4. Ana

  Abia astept sa vad cum ma informati si cu ce! Calea dumneavoastra nu aduce bine. Luati-o pe drumul drept!
  Atingeti cel mai sensibil sentiment, acela de a ne vrea copiii, sanatosi. Vom face tot ce ne sta in putinta, pentru asta!

 5. ElenaNicu

  VACCINAREA NU POATE FI OBLIGATORIE atat timp cat aceste vaccinuri nu sunt sigure 100%,ci avem o multitudine de cazuri in care copii vaccinati au decedat sau au ramas cu sechele pe viata.Aceasta lege va obliga parinti care au un copil afectat sa-i vaccineze si pe urmatorii,ceea ce este inuman si sadic.Parintii,consiliati de medicul de familie trebuie sa decida asupra vaccinarii copilului.deoarece orice parinte doreste binele propriului copil si este gata de orice sacrificii pentru proprii copii.Vaccinarea obligatorie si fortata nu aduce nici un beneficiu nimanui.Oamenii trebuie sa se vaccineze si sa-si vaccineze copii de bunavoie caci inca nu sunt sclavi si nici animale sa nu poata raspunde de propria viata si sanatate,ci sunt fiinte rationale ce se pot informa si pot decide ce e bine si ce nu,sau poate domnul ministru al sanatatii considera ca in acesta tara nu mai sunt oameni rationali?Chiar daca exista statistici ca nu toti copii se vaccineaza,nu trebuie sa se ingrijoreze nimeni,pentru ca nu e nimic grav.S-a constatat de-a lungul istoriei popoarelor ca epidemiile sau pandemiile au aparut in conditii precare de viata,cand oamenii au suferit de foame si de frig si au trait in conditii de igiena precare.Statul sa se preocupe ca intreaga populatie sa traiasca in conditii decente,sa aiba toate cele necesare unei vieti normale,fara lipsuri si garantat nu va apare nici un pericol privind sanatatea oamenilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s