Demersuri în sprijinul pacienților care au nevoie de transplant pulmonar

Am transmis o scrisoare oficială domnului Meiser, preşedintele Eurotransplant, cu care am şi discutat telefonic şi am obţinut promisiunea şi acordul de a prelungi scrisoarea de intenţie care expira la sfârşitul lunii martie, deci acordul cu Eurotransplant va fi prelungit. 

M-am angajat să semnez chiar eu acest contract pentru că doresc ca pacienții noștri să aibă în continuare acces la tratament în străinătate.

Am luat legătura și cu ministerul Sănătăţii din Austria şi am solicitat să aibă o intervenţie politică la clinica AKH pentru pacienţii români. Acest lucru a fost convenit cu domnul premier Grindeanu. Am luat legătura cu domnul profesor Klepetko de la AKH care mi-a explicat că au o problemă de spaţiu, de supraaglomerare cu pacienţi şi rămânem în contact pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru pacienţii români.

În ceea ce privește situația Spitalului Sfânta Maria din Bucureşti, echipa trimisă de ANT mi-a transmis un raport din care reiese că spitalul îndeplineşte condiţiile de acreditare în vederea includerii în programul național de transplant de organe şi ţesuturi de origine umană, transplant pulmonar. Ministerul avea datoria să se asigure, prin Agenţia Naţională de Transplant, dacă sunt sau nu sunt îndeplinite condiţiile acreditării, iar ANT, sub semnătura celor trei evaluatori şi a preşedintelui agenţiei, ne-a transmis că sunt îndeplinite condiţiile. Am vorbit personal cu domnul doctor Igor Tudorache, specialistul de la Hanovra, care şi-a reafirmat disponibilitatea de a veni să opereze în România.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s