Nu voi abandona niciun copil care are nevoie de ajutor

Situația copiilor cu dizabilități se află în atenția mea de ani de zile, înainte de a ocupa orice funcție de demnitate publică. În Săptămâna educației speciale, am susținut o declarație în plenul Senatului prin care am dorit să transmit un mesaj ferm de solidaritate și de susținere pentru toate persoanele cu dizabilități din România, și în mod special, pentru toți copiii și părinții acestora.

În ceea ce privește ordinul de ministru emis anul trecut, pe vremea tristei guvernări tehnocrate (prin care se stabilesc criteriile de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grade de handicap) şi care ar face o mare nedreptate, lăsând mii de copii cu sindromul Down fără asistenţii personali, mesajul meu este la fel de clar și fără echivoc: vom corecta această eroare și vom rezolva problema, astfel încât niciun copil cu nevoi speciale să nu rămână fără ajutor.

Copiii cu dizabilități înfruntă, alături de familiile lor și de personalul medical care le ghidează zilnic pașii, una dintre cele mai grele lupte imaginabile. Tocmai de aceea, este datoria noastră, a celor care reprezentăm autoritățile statului, să asigurăm toate instrumentele pentru a le face viața mai ușoară, pentru a le ajuta integrarea atât în sistemul educațional cât și în societate.

Legislația din România din acest domeniu nu este perfectă, iar alinierea la standardele europene este absolut necesară. Aceasta însă trebuie făcută cu mare grijă pentru a evita crearea de noi prăpăstii, poate și mai adânci.

Este nevoie de efort susținut din partea noastră pentru ca acești copii cu sindrom Down, cu ADHD, dislexie sau autism, ca să dau doar câteva exemple, să se simtă parte integrantă a lumii în care trăiesc. Bătălia noastră pentru îndreptarea lacunelor și eliminarea inegalităților trebuie dusă zilnic, și, din păcate, rezolvarea nu poate veni doar printr-un singur ordin sau decizie guvernamentală.

Vreau însă să fac o promisiune cât se poate de solemnă: voi fi la fel de determinat și implicat în anii ce urmează în această luptă, indiferent de funcția pe care o voi ocupa. Mă voi implica activ și voi sprijini orice inițiativă care poate asigura condiții decente pentru copiii din România și mai ales pentru susținerea și integrarea celor cu nevoi speciale. Nu voi abandona niciodată aceste idealuri! Nu voi uita și nu voi abandona niciun copil care are nevoie de ajutor!

foto-mare-1

(sursa foto: libertatea.ro)

3 gânduri despre “Nu voi abandona niciun copil care are nevoie de ajutor

  1. cotun crenguta delia

    Va multumim pt aceste demersuri.A-ti punctat bine nevoile acestor copii speciali si va spun cu mana pe inima ca numai cine ingrijeste zi de zi o astfel de persoana stie cu adevarat cu cate greutati se confrunta.

  2. CP

    Iertată să-mi fie îndrăzneala, dar când se rezolvă? Ce se întâmplă de la 1 martie? Cum vor trăi oamenii sau din ce mai bine zis? Reparați dezastrul lui Voiculescu.

  3. CP

    Caz real: copil cu sindromul down. Inconştient, incapabil să comunice primește handicap ridicat. Ce face mama? Îl lasă singur pentru a merge la muncă timp în care se pot întâmpla o mulțime de rele sau rămâne acasă şi trăiește de azi pe mâine? Cam astea sunt alegerile de la 1 martie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s