Măsuri pentru remedierea situației vaccinurilor pentru copii

La preluarea mandatului, am solicitat experților din Ministerul Sănătății și de la Institutul Național de Sănătate Publică o situație privind vaccinarea obligatorie a copiilor. 

Am găsit o situație dezastruoasă, cu vaccinuri insuficiente sau chiar neachiziționate. Din cele cinci vaccinuri obligatorii cu care trebuie imunizați copiii, numai în cazul vaccinului împotriva tuberculozei, adică al vaccinului BCG, există doze suficiente. În cazul celorlalte vaccinuri am constatat lipsa de stoc sau stocuri insuficiente, ba chiar un vaccin neachiziționat (vaccinul diftero-tetano-pertussis). 

S-a ajuns în această situație din cauza lipsei de responsabilitate a echipei de conducere care a tolerat întârzieri la licitațiile organizate, cât și din cauza unor producători, care, după ce au participat și câștigat licitațiile, sunt în imposibilitatea de a asigura vaccinul. 

Am solicitat Institutului Național de Sănătate Publică și direcției de specialitate din cadrul ministerului să prezinte un plan de remediere a situației, inclusiv identificarea unor posibile stocuri în alte state UE.

5 gânduri despre “Măsuri pentru remedierea situației vaccinurilor pentru copii

 1. iuliana

  Va rugam sa asigurati cat mai repede stocurile de vaccin ! Ne confruntam cu aceasta problema de mai mult de 6 luni ! (lipseste vaccinul antihepatic care trebuie facut la zile ) si probabil multe altele !!

 2. Aura aurescu

  Ordonanta de urgenta pentru interzicerea exporturilor paralele. Vaccinurile se procura greu in toată Europa, de aceea lipsesc in primul rând in România.
  Pe site-ul RKI Germania scrie ca lipsesc si in Germania. Sigur găsesc in Germania câteva pe care scrie românește!

 3. Bună seara, dl Ministru al Sănătății.

  Vă rog să aveți amabilitatea de a citi următorul studiu științific publicat în urmă cu doar câteva zile : http://medcraveonline.com/IJVV/IJVV-04-00072.pdf

  După ce îl veți citi și veți căuta informații medicale oficiale în legătură cu acei contaminanți care se găsesc în actualele vaccinuri, vă rog să aveți amabilitatea de a ne comunica cum puteți susține că ar fi sau ar putea să fie obligatorii actualele vaccinuri contaminate.

  Care este prioritatea Ministerului Sănătății, dl ministru? Sănătatea copiilor din această țară sau sănătatea financiară a companiilor farmaceutice care își exportă produsele și la noi?

  Cine și unde a testat până în prezent vaccinurile integral importate care le sunt injectate copiilor din România, dl ministru? Cine a verificat (precum in acest studiu științific) până acum în România compoziția REALĂ a acestor vaccinuri (fără să se mulțumească doar să creadă în compoziția teoretică trecută pe prospect)?

  Cine și cum răspunde, dl ministru, pentru că le-au fost și le sunt injectate copiilor din România o mulțime de vaccinuri contaminate?

  Cât de rațională/de bolnavă este ideea unora de a impune aceste vaccinuri contaminate, printr-o lege bolnavă, drept obligatorii?

  Vă rog, dl ministru, nu ezitați să luați cunostință de informațiile prezentate în studiul științific prezentat mai sus.

  Sper sincer că persoana care se ocupă de acest blog nu va proceda precum persoana/persoanele care se ocupa de pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, a Coaliției România Sănătoasă și a site-ului „desprevaccin.ro”. Adică, sper sincer ca nu mi se va bloca accesul la acest blog si nu-mi vor fi interzise comentariile,

  În încheiere, domnule ministru, vă rog să aveți amabilitatea și răbdarea de a citi scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o fostului ministru al sănătății, dl Vlad Voiculescu, pe tema legii vaccinării atât de mult dorită de către domnia sa : https://luptapentruviatata.wordpress.com/2016/11/01/treziti-va/

  Vă mulțumesc!

  Cu respect,

  Stoian George-Daniel

 4. Mihaela Raducu

  Oare lipsa vaccinurilor din programul national de imunizare nu inseamna atentat la siguranta nationala, de ce nu sunt sanctionati cei vinovati!
  Si eu ce sa fac cu nepotica care nu poate fi vaccinata? Are 11 luni, cand estimati ca va putea fi vaccinata? Daca gasesc vaccinul undeva in Europa, cine il deconteaza, ca asigurari platim la greu toata familia.

 5. carmen

  Ne luați viețile copiilor fără medicamente Ce faceți cu rivotril îl mai găsim vreodată în farmacii sau putem sa ne lăsăm copii sa moara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s