Scrisoare deschisă: Se dărâmă oraşul pe oameni, domnule primar!

Domnule primar al municipiului Oradea,

O spun încă de la început, nu mă aştept ca aceste rânduri să găsească vreun ecou în conştiinţa dumneavoastră. Suntem competitori politici, ar fi pe undeva de înţeles… Faptul că nu vă ascultaţi nici măcar proprii colegi de partid şi faceţi doar cum doriţi dumneavoastră mi se pare mult mai grav, însă şi aceasta este o problemă care vă priveşte.

Ceea ce ştiu însă, domnule primar, este că, între mitingurile electorale şi şedinţele de partid de la Bucureşti, este obligatoriu să îi ascultaţi pe orădeni, pe toţi orădenii!

Dincolo de cultul personalităţii pe care unii se luptă din răsputeri să vi-l construiască – pe bani publici, fireşte!, faptele, domnule primar, vorbesc mult şi pe înţelesul tuturor, iar de aceste fapte, ale dumneavoastră, nu vă puteţi ascunde, indifferent de cât de mult vă laudă anumite organe de presă!

Domnule primar, o lucrare scumpă, suspectă din multe puncte de vedere şi prost făcută, nu ţine de culoarea politică, ţine de competenţă şi bun simţ. Iar Dealul Ciuperca, cel mai recent caz dintr-un şir mai lung de bani cheltuiţi prost, pe lucrări necesare, desigur, dar făcute în grabă şi de mântuială (Podul Macio – Mareşal Prezan, Pasajul Vulturul Negru, Piaţa Rogerius, etc.), doar pentru ca să vi le puteţi bifa la “marile” realizări, cred că reprezintă o ultimă probă a nivelului dumneavoastră de incompetenţă. Sau poate, şi în acest caz, veţi da vina tot pe PSD?

La fel ca de fiecare dată când aţi dat-o în bară, pe banii orădenilor, nu mă aştept să aveţi bărbăţia de a vă asuma responsabilitatea. Aveţi angajat un bun tăietor de panglici şi încasator de palme publice în persoana unuia dintre viceprimarii dumneavoastră. Probabil şi de data aceasta veţi scoate pe altcineva ţap ispăşitor pentru acest eşec răsunător.

ciuperca2

(sursa foto: facebook.com)

Stimate domnule primar,

Oradea este în acest moment, aşa cum au obervat foarte mulţi, un oraş în care se fac multe şi degeaba, la costuri exorbitante. Oradea este un oraş în care administraţia locală nu are nicio viziune, singura grijă fiind să cheltuie banii, nu contează cum. Oradea a ajuns un oraş fără primar, condus de adjuncţi.

Mă adresez instituţiei Primăriei Municipiului Oradea, în mod public şi în numele orădenilor revoltaţi şi stupefiaţi de faptul că o bucată de oraş se prăbuşeşte peste ei şi solicit să ni se răspundă la următoarele întrebări cât se poate de legitime:

  1. În ce constă, dacă ele există, garanţiile depuse de cei care au realizat studiul de fezabilitate, proiectul şi construcţia lucrării de la Dealul Ciuperca şi cum vor fi aceastea executate?
  1. Cum se manifestă responsabilitatea firmei care a asigurat dirigenţia de şantier şi a echipei din Primăria Oradea care a gestionat proiectul în numele dumneavoastră?
  1. Din ce bani vor fi plătite lucrările necesare pentru refacerea întregii investiţii?
  1. Ce alte “ctitorii” similare reprezintă în acest moment un pericol public pentru orădeni? Ce garanţii mai pot avea orădenii că lucrurile nu se vor repeat şi în cazul altor “proiecte”?

Aveţi datoria de a ne informa pentru ca, sperăm noi, nimeni nu vrea ca oamenii să moară pe altarul cultului primarului absent!

Cu respect,

Florian Bodog

Senator de Oradea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s