Guvernul trebuie să anuleze HG 800 care scumpeşte 65% din medicamentele vitale pentru pacienţi

Partidul Social Democrat solicită imperativ Ministerului Sănătăţii și Guvernului să anuleze HG 800/31.10.2016, o hotărâre care are ca efect scumpirea a 65% din medicamentele din Catalogul Naţional, respectiv 3536 din 5430 medicamente. Vorbim despre medicamente vitale pentru sute de mii de pacienţi din România care se scumpesc chiar şi cu peste 1.000%.  Astfel, în urma aplicării hotărârii Guvernului, medicamente ca: Metformin, pentru diabet, se va scumpi de la 1,71 lei la 4,87 lei, Enalapril, pentru boli cardiace, se va scumpi de la 1,86 lei la 5 lei, pentru a da doar două exemple. Beneficiarii acestei hotărâri de guvern cu dedicaţie sunt marile companii străine, iar cei loviţi sunt producătorii români de medicamente şi pacienţii români.

Guvernul tehnocrat susținut de PNL nu doar că refuză să aplice ordinul de ministru 75 prin care s-ar ieftini cu 35% medicamentele inovative, ci adoptă şi hotărâri care duc la scumpirea medicamentelor vitale pentru pacienţi. PSD somează Guvernul să anuleze HG 800/2016! Este o hotărâre împotriva pacienţilor români şi împotriva României.

Este extrem de grav că Ministerul Sănătăţii si Guvernul sunt mai preocupate să treacă astfel de hotărâri cu dedicaţie, în loc să deblocheze programul de tratament fără interferon, pe care guvernarea PSD l-a început, şi care ar fi trebuit să continue în 2016 cu introducerea în tratament a peste 10,000 de bolnavi de hepatită C, cu grad F3. Este un program pe care ministrul Vlad Voiculescu îl ţine blocat, deşi Ministerul Sănătăţii are peste 500 milioane lei surplus bugetar, bani care vor rămâne necheltuiţi. Din păcate, incompetenţa anulează dreptul a peste 10,000 de bolnavi la un tratament care le-ar salva viaţa.

PSD vrea să îi asigure pe toţi românii că dacă ministrul Sănătăţii nu va anula această hotărâre, PSD o va face, dacă românii ne dau încrederea lor. Mai mult, vom debloca programul pentru pacienţii cu hepatită C cu grad F3 şi vom pune în aplicare un set de măsuri pentru a continua eforturile de însănătoşire a sistemului medical, începute în guvernarea PSD 2012-2015, după dezastrul guvernării Boc-Băsescu, ai căror miniştri se regăsesc acum pe listele PNL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s