Întrebare privind cadrul legal pentru contractele cu furnizorii de servicii medicale

Guvernul României a aprobat recent pachetele de servicii şi Contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017. Hotărârea de Guvern 161/2016 urmează să intre în vigoare peste doar câteva zile, la data de 1 iulie 2016.

Principalul obiectiv al acestui cadru legal ar fi trebuit să fie asigurarea funcționării coerente a sistemului sanitar românesc. Din păcate însă, el este contestat vehement de către partenerii sociali și medici din mai multe specialităţi. Aceştia spun că nu au fost consultați, aşa cum era firesc, Guvernul aprobând aceste prevederi fără să fi urmat toți paşii legali.

Având în vedere această problemă care afectează buna funcționare a sistemului de sănătate din România, am adresat o întrebare Ministerului Sănătății în care am solicitat să mi se comunice de ce nu s-au organizat dezbateri publice privind definitivarea cadrului legal pentru încheierea contractelor cu furnizorii de servicii medicale și cum văd reprezentanții Guvernului rezolvarea conflictului iscat pe această temă cu medicii de familie și celelalte categorii medicale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s