Întrebare parlamentară privind heliportul Spitalului Judeţean din Oradea

Pe data de 17 octombrie 2015, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea devenea prima clădire din România cu heliport pe acoperiş. Investiția de peste 1,4 milioane lei a fost asigurată printr-un proiect al Fundaţiei ”Rompetrol” și alocări bugetare de la Ministerul Sănătăţii.

Acest heliport a fost gândit și realizat pe acoperișul spitalului din Oradea pentru a scurta timpul în care persoanele aflate în stare critică ajung pe masa de operație. Din păcate, după mai bine de opt luni de zile, fără a se ști din vina cui, platforma este nefolosită, lipsindu-i autorizația din partea Autorității Aeronautice Civile Române (AACR).

Având în vedere această situație gravă care afectează viața și șansele de supraviețuire a unui număr mare de bolnavi, săptămâna aceasta am adresat o întrebare parlamentară către Regia Autonomă – Autoritatea  Aeronautică  Civilă  Română. Am solicitat lămuriri privind motivele pentru care heliportul spitalului din Oradea nu a obținut nici până astăzi autorizația AACR. De asemenea, am întrebat conducerea AACR care este orizontul de timp, din punctul de vedere al acestei instituții, în care această autorizație va putea fi acordată, astfel încât heliportul din Oradea să devină funcțional, iar pacienții să poată fi salvaţi datorită rapidităţii intervenţiilor.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s