Importanta familiei in societatea romaneasca

In declaratia mea de astazi din Senat am vorbit despre importanta familiei pe plan social in Romania.

Familiile sunt nucleul de baza al societatii, oferind fiecaruia dintre noi valorile pe care se axeaza dezvoltarea noastra ca persoane: dragoste, respect reciproc, libertate, evolutie, intrajutorare si perpetuarea traditiilor. In acest context, familia este inteleasa ca fiind cea mai insemnata uniune sociala de care depinde dezvoltarea, stabilitatea si existenta intregii societati.

O familie puternica, care traieste intr-un mediu economic si afectiv favorabil, contribuie semnificativ la binele comunitatii din care face parte. Ea poate ajuta la reducerea saraciei, la promovarea egalitatii si la respectarea drepturilor omului. Sprijinirea familiilor este cruciala pentru a asigura fructificarea potentialului lor la nivel maxim. Acest lucru inseamna sa constientizam nevoile si rolul lor in politicile de dezvoltare la nivel regional, national si mondial si sa pledam constant pentru un tratament egal al familiilor.

Pentru noi, in calitatea noastra de alesi ai cetatenilor, necesitatea asigurarii unui climat sanatos si prosper pentru familiile din Romania este o responsabilitate de care trebuie sa ne achitam prin elaborarea de programe si politici menite sa imbunatateasca constant nivelul de trai si de comfort al familiilor. Este astfel necesara continuarea programelor care sustin direct si indirect nucleul familial precum: reformele in sanatate si educatie, politicile publice privind dezvoltarea demografica, imbunatatirea situatiei economice si crearea de locuri de munca mai bine platite, precum si a initiativelor sociale menite sa ofere resorturile de pe care familia moderna poate sa creasca in continuare.

Un gând despre “Importanta familiei in societatea romaneasca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s