Adevărul despre candidatura mea

Stimaţi colegi şi dragi studenţi,

M-am înscris în cursa pentru funcția de rector al Universităţii din Oradea deoarece, alături de mulți alții dintre dumneavoastră, am considerat că este de datoria noastră să oprim declinul – care pare de neoprit – al universității noastre. Cifrele din bilanțurile contabile, evoluția descendentă a numărului de studenți, starea jalnică a infrastructurii și imaginea noastră publică deveniseră insuportabile. Nu cred că e nevoie de alte argumente în favoarea unei schimbări. Parafrazându-l pe F.D. Roosevelt, vreau să vă spun că singurul lucru de care trebuie să ne fie frică este frica însăși.

Fiind decanul celei mai mari facultăți, dar și o persoana publică cu notorietate, mi-am asumat această misiune, cu toate costurile și riscurile ei. Contrar zvonurilor care circulă cu insistență, inclusiv în presă, nu mi-am negociat susținerea contra unor posturi în conducerea universității. În cazul în care voi fi ales rector, selecția prorectorilor și a decanilor va fi realizată transparent, cu consultarea comunității academice și cu respectarea tuturor actelor normative în vigoare. Planul meu managerial cuprinde obiective ambițioase pe care știu că le voi îndeplini doar alături de o echipă puternică, profesionistă, legitimă și având susținerea membrilor corpului academic.

Am fost acuzat pe nedrept că aş intenţiona să politizez universitatea. Sunt decan şi senator. În tot acest timp nu am făcut niciodată politică în facultate şi nu pot fi acuzat că aş fi numit vreodată pe cineva pe criterii politice. Ca decan, am dovedit acest lucru: niciunul dintre prodecanii pe care i-am propus nu este membru al PSD! Pe de altă parte însă, dacă eu am ţinut politica departe de facultate, nu accept ca alţii să încerce acum politizarea alegerilor pentru funcţia de rector! Este inacceptabil pentru universitate, iar eu nu îmi voi căuta niciodată aliaţi din afara comunităţii academice, care să dicteze apoi deciziile care revin de drept conducerii alese de universitari înșiși! În acelaşi timp, ca senator, mi-am făcut datoria faţă de universitate şi am obţinut, pentru noi toţi, rezultate notabile.

uo

Actuala conducere a universităţii are probleme privind legalitatea actelor sale şi încearcă să se victimizeze insinuând că aş fi în spatele demersurilor DNA. Este o acuzaţie ridicolă, nimeni nu poate crede cu adevărat că Florian Bodog poate dicta DNA-ului când şi pe cine să ancheteze sau unde să facă percheziţii. Din păcate însă, dacă actuala conducere se va menține în funcții, asupra universităţii şi a fiecăruia dintre noi vor plana, iarăşi, noi şi noi suspiciuni. Nu este ceea ce îmi doresc pentru Universitatea din Oradea şi nu este ceea ce vă propun. Ceea ce doresc eu să obţinem în mandatul meu prin obiectivele propuse în programul managerial, sunt mândria de a lucra la universitatea noastră şi respectul comunităţii din care facem parte. Actuala conducere a arătat, cu prisosință, că nu ne poate oferi aşa ceva.

Vă rog să mă contactați (pe e-mail sau telefon) dacă aveţi orice întrebare sau nelămurire legată de candidatura mea pentru a pune, astfel, capăt zvonurilor şi insinuărilor mincinoase la care sunteţi expuşi. Dar aș prefera să discutăm despre planurile mele pentru universitate.

Nu este timpul să staţi deoparte! Schimbarea în bine a Universităţii începe cu exprimarea votului fiecăruia dintre noi! De aceea, vă rog să nu vă lăsați intimidați și să participaţi şi mâine la alegeri şi să exprimaţi o opţiune clară. Ceea ce vă propun eu este deschidere, un angajament real, ambiţie, integritate, viziune şi excelenţă pentru universitatea noastră.

Vă mulţumesc pentru încredere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s