Interpelare privind blocajele de la punctele de trecere ale frontierei

Românii din străinătate care s-au întors acasă pentru Sărbători au avut parte de o surpriză neplăcută la punctele de trecere ale frontierei. Înainte de a ajunge alături de cei dragi, după călătorii lungi și obositoare, nervii lor au fost puşi la încercare maximă la intrarea în țară. Cozi kilometrice şi ore de aşteptare pentru a intra în România, aceasta este imaginea de la punctele de frontieră în aceste zile.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comună româno-ungară, unde traficul a fost de cinci ori mai mare decât într-o zi obişnuită. Această situație neplăcută a fost cauzată, în primul rând, de controalele amănunțite dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.). Prin măsurile aplicate, în loc să fluidizeze traficul și să reducă timpii de așteptare, ministerul a reușit să blocheze punctele de frontieră, enervând sute de mii de români.

nadlac

Personal am văzut astfel de blocaje la Nădlac, Borș și Valea lui Mihai și consider că este revoltător ceea ce li s-a întâmplat românilor la intrarea în țară. Nicio amenințare teroristă sau criză a refugiaților nu poate justifica un management atât de defectuos al situației.

Având în vedere această situație inacceptabilă și ținând cont de faptul că peste câteva săptămâni, punctele de trecere ale frontierei se vor aglomera din nou, de data aceasta pe sensul de ieşire din ţară, am adresat o interpelare ministrului de interne pentru a vedea ce măsuri are în vedere pentru ca românii să poată călători în siguranță și condiții confortabile, iar verificările sistematice să nu îi mai blocheze în mod inutil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s