Declaraţie pentru deblocarea proiectului de lege privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise

Astăzi, 9 decembrie 2015, am susținut o nouă declarație politică în plenul Senatului pe tema modificării Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun. În lumina evoluțiilor din ultimele săptămâni m-am simțit obligat să iau din nou poziție și să adresez un apel ferm către colegii deputați pentru a nu mai bloca adoptarea proiectului de lege privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

Nu înțeleg decizia de a scoate proiectul de pe ordinea de zi a plenului Camerei chiar înainte de votul final, mai ales că motivul invocat nu stă în picioare. Din punctul meu de vedere s-a găsit un ”pretext” pentru a tergiversa adoptarea legii, ceea ce este regretabil, pentru că, așa cum am mai spus-o, niciun interes economic nu trebuie să prevaleze asupra interesului public privind protejarea sănătății românilor, mai ales a generațiilor tinere!

fumat

Mă intrigă și incidentul de ieri din Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor. Din păcate, dezbaterea proiectului de lege a fost amânată, din nou, fără niciun motiv. Ceea ce este însă și mai regretabil este maniera în care s-a ”reușit” acest lucru. Astfel de atitudini nu fac cinste Parlamentului României!

Mai rămâne, totuși, o speranță ca săptămâna viitoare Comisia să reușească să ia o decizie și proiectul să fie votat în plenul Camerei încă în această sesiune parlamentară. Nu cred că ne mai putem permite să pierdem timp prețios: fumatul în spațiile publice trebuie interzis cât mai repede!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s