Masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice

In momentul de fata, Romania se afla pe locul al doilea in Europa la ineficienta energetica, aceasta situatie punand tara noastra intr-o postura dificila. Avand in vedere imbunatatirea performantelor economice in domeniile agriculturii si serviciilor, lucru de altfel imbucurator, consumul de energie electrica din aceste doua sectoare a crescut simtitor, relevand mai multe neajunsuri in ceea ce priveste eficienta energetica.

De asemenea, nevoia finalizarii planurilor de productivitate energetica prin gasirea unor surse stabile de finantare pentru demararea proiectelor este vitala pentru a asigura conditiile unei dezvoltari economice sustenabile si a degreva institutiile publice (spitale, scoli, etc.) de plata unor facturi care, la ora actuala, reprezinta o mare parte din bugetul alocat acestora.

energie

In final, si consumatorul casnic are de suferit din cauza ineficientei energetice, in conditiile in care aproximativ 40% din energie este consumata de cladiri rezidentiale, iar 70% din factura unui cetatean este directionata catre apa calda si incalzire, fiind zona cu cea mai mare vulnerabilitate. Mai mult, in ultimii 25 de ani, numarul de sisteme centralizate a scazut de la 241 la 69, in lipsa investitiilor in retelele termice, existand semne de intrebare cu privire la capacitatea de a asigura necesarul pentru incalzirea oraselor in anii care urmeaza.

Avand in vedere toate aceste aspecte, am adresat o intrebare catre Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri privind masurile pe care le are in vedere pentru contractarea finantarii si dezvoltarea planurilor aferente imbunatatirii nivelului de eficienta energetica din Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s