9 mai – sărbătoarea solidarității europene

9 mai este mai mult decat o sarbatoare a Europei. Pentru mine, ca cetatean al Uniunii Europene, aceasta zi inseamna nu doar o rememorare a nasterii proiectului european, ci si o zi dedicata bucuriei de a fi impreuna, o sarbatoare a solidaritatii, precum si o zi a comunitatii din care facem toti parte.

Pentru a desavarsi acest proiect european al Romaniei, mai avem insa de atins doua obiective esentiale: aderarea la spatiu Schengen si adoptarea monedei Euro. Ambele necesita solidaritate nationala si conjugarea tuturor eforturilor. 

Ca membru al Comisiei parlamentare pentru Schengen, va adresez indemnul de a ne sprijini in actiunile noastre de diplomatie parlamentara. Pe de alta parte, imi exprim speranta ca statele membre inca reticiente fata de tara noastra sa renunte la abordarile politice si, pe baza evaluarilor tehnice, sa ia decizia finala favorabila cauzei noastre.

9-mai-ziua-europei

As dori sa mai adaug un singur lucru: aceasta zi a devenit, de-alungul anilor, una de atasament a poporului roman fata de valorile europene, si de sustinere neintrerupta a procesului de constructie europeana. Este important ca toti cetatenii Romaniei sa recunoasca aceasta zi ca un prilej de omagiere atat a arhitectilor Uniunii Europene cat si a lor, pentru ca doar prin munca depusa au reusit sa integreze Romania in elita continentala, care respecta libertatea si identitatea tuturor natiunilor care o compun si este la dispozitia cetatenilor ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s