Întrebare parlamentară privind finanaţarea sportului românesc din taxele pe jocurile de noroc

Prin intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2014 din 30 decembrie 2014, Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) i se alocă, începând din acest an, 2% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc, a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, precum şi din taxa de acces.

În condițiile în care taxele colectate de către statul român de pe urma jocurilor de noroc ajung anual în jurul sumei de 700 de milioane de euro, MTS va încasa echivalentul a aproximativ 14 milioane de euro/an, sumă destinată susţinerii sportului din România.

sport

Având în vedere necesitatea unei finanțări mai eficiente și mai transparente a sportului românesc, am adresat o întrebare parlamentară Ministerului Tineretului şi Sportului, solicitând lămuriri privind criteriile pe baza cărora se vor aloca aceşti bani, cât sumele ce vor ajunge la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, precum şi cât vor primi sportivii de performanță şi ce sume vor fi direcționate spre investiții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s