Declarație politică pentru o mai bună integrare a femeilor pe piața muncii

La nivel european se estimează că până în anul 2040 va exista un deficit de aproximativ 24 de milioane de persoane necesare pentru a acoperi nevoile de pe piața muncii. În conditiile în care un număr important de români au ales să lucreze în străinătate și, de asemenea, în condițiile în care, așa cum am arătat și într-o declarație anterioară, țara noastră se confruntă cu grave probleme legate de natalitatea extrem de scăzută, România nu va fi nici ea ferită de aceste probleme. Dimpotrivă!

Consider că aceste probleme trebuie avute în vedere din vreme, dată fiind natura lor, și suntem obligați – chiar, ca reprezentanți ai oamenilor în forul legislativ al țării să încercăm să găsim cât mai rapid soluții viabile.

femei munca

În opinia mea, una dintre posibilele soluții de a preîntâmpina o criză majoră, dar anunțată, o reprezintă o mai bună integrare a femeilor pe piața muncii, iar aici mă refer, în mod imperativ, la crearea tuturor instrumentelor necesare pentru a combate inegalitatea care încă există între femei și bărbați, mai ales în domeniul salarizării! Nu în ultimul rând, cred că este necesar și oportun să ne concentrăm și asupra încurajării antreprenoriatului în rândul femeilor.

Asemenea probleme ne obligă să reacționăm serios, rapid și eficient, atât la nivel parlamentar cât și la nivel guvernamental, astfel încât să reușim să răspundem cât mai bine provocărilor care ne stau în față.

Am încredere că acest semnal, dat de-a lungul timpului și de alți colegi și colege, va contribui la cristalizarea, adoptarea și punerea în practică a soluțiilor de care avem nevoie.

(Declarație politică, 25.02.2015)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s