Un nou început pentru PSD Oradea

Nu a fost pentru nimeni o surpriză decizia schimbării viceprimarului PSD al municipiului Oradea, dl. Ovidiu Mureșan de către noua majoritate PNL-PDL-UDMR. O surpriză neplăcută a fost însă ușurința și graba cu care dl. Mureșan, la acel moment (încă) președinte al PSD Oradea, a acceptat prima ofertă venită tocmai din partea celor care au hotărât schimbarea dumnealui – cea de director comercial în cadrul Companiei de Apă Oradea, instituție subordonată Primăriei Oradea.

Poate că din punct de vedere personal, se pot găsi argumente care să facă o astfel de mișcare acceptabilă. Din punct de vedere moral și politic însă, mi se pare un gest inacceptabil. Ca lider politic, a pune interesul personal deasupra celui al organizației pe care ai condus-o mi se pare descalificant. Și asta în condițiile în care fără sprijinul PSD nici nu ar fi îndrăznit să viseze la funcții de conducere în administrația publică. Sper ca, măcar acum, când răul a fost deja făcut, să aibă decența de a veni în fața membrilor PSD Oradea și de a-și cere scuze pentru gestul lipsit de respect față de colegi.

În calitate de senator de Oradea și de membru implicat în viața organizației PSD, cred că sunt în asentimentul celorlalți colegi când spun că sunt dezamăgit de cele întâmplate. Este o lecție neplăcută pe care am primit-o și din care trebuie să tragem concluziile care să ne ajute să nu mai repetăm astfel de erori în alegerea liderilor care ne vor conduce de acum înainte.

rasarit

În urma evenimentelor recente, PSD Oradea este, astăzi, o organizație izolată, comunicarea cu celelalte partide politice din plan local fiind blocată, iar acest lucru nu poate afecta decât negativ calitatea dialogului democratic. Tocmai de aceea, PSD Oradea are nevoie de o conducere nouă și de un lider consensual, care cu diplomație să așeze lucrurile în ordine și care să motiveze militanții partidului pentru a-i pune pe toți în valoare.

E nevoie de un dialog sincer și constructiv atât cu membrii organizației, cât și cu celelalte partide politice și societatea civilă orădeană. Noua conducere a PSD Oradea trebuie să unească forțele interne ale partidului și, în același timp, să aibă deschiderea de care orice organizație politică are nevoie. Pentru că este foarte important să înțelegem ce vor orădenii de la noi, ce am făcut bine în ultimii ani, unde am greșit, unde a greșit administrația locală, ce probleme sunt prioritare pe agenda cetățenilor și ce soluții de rezolvare putem găsi împreună.

Din punct de vedere politic și electoral, la ora actuală, cred că este nevoie de o analiză foate serioasă a situației în care ne aflăm pentru a putea gândi soluții viabile pe termen mediu și lung. Ne așteaptă foarte multă muncă în următoarele luni de zile, pentru că alegerile locale și parlamentare de anul viitor trebuie pregătite cu foarte mare seriozitate.

Un gând despre “Un nou început pentru PSD Oradea

  1. CLAU

    Stimate Domnule Senator,

    Spune-ti-ne si noua, niste nume, din noua conducere pe care o vedeti la Oradea, nu de alta dar mi-am adus aminte de Winston Churchill care spunea, citez: „Nu există prietenii şi duşmănii veşnice, ci numai interese veşnice.” Din pacate, toata clasa politica, este numai interes, asta ca sa transam problema de la inceput…..totusi…uimiti-ne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s