Solidar cu Guvernul Ponta pentru o politică responsabilă în interesul cetățenilor

La început de sesiune parlamentară am dorit să fac o declarație politică de susținere a Executivului condus de Victor Ponta și să îmi exprim solidaritatea cu actuala majoritate parlamentară coagulată în jurul Partidului Social Democrat. Cred că era oportun să fac o astfel de declarație având în vedere ultimele mișcări de pe scena politică românească și pentru a arăta că la nivelul PSD există o unitate și o dorință comună de a îndrepta erorile trecutului și de a ne concentra eforturile asupra lucrurilor cu adevărat importante pe care le așteaptă românii de la noi.

Adversarii noștri politici și-au exprimat intenția de a face o nouă politică și doresc o nouă majoritate parlamentară și un nou guvern. Din păcate, ce uită să spună cei din Noul PNL, este că vor să facă toate aceste lucruri noi folosind vechile mijloace și vechile metehne. Nu le place trădarea, însă iubesc trădătorii, prin care vor să dărâme Cabinetul Ponta și să pună în loc Cabinetul Predoiu, nimeni altul decât exponentul de vază al vechiului PDL. Din păcate, la fel de demagogi și de ipocriți precum cei din PNL și PDL sunt și foștii noștri colegi social-democrați care au anunțat, recent, lansarea așa-zisului nou proiect social-democrat. Această inițiativă ”nouă” se realizează tot cu oameni vechi și cu instrumente la fel de vechi, mijloace respinse de majoritatea românilor! Tocmai de aceea acest demers de destructurare a PSD nu poate fi nici credibil și nici cu sorți de izbândă.

2015

Românii nu mai vor gâlceavă și lupte politice sterile între partide, ci vor o bună guvernare și un Parlament eficient. Așadar, preocuparea noastră principală ca parlamentari și ca oameni politici responsabili este de a găsi soluții la problemele cetățenilor. Românii trebuie să simtă în viața lor de zi cu zi rezultatele economice pozitive din cifre şi statistici. Obligaţia noastră ca partid social-democrat este să-i facem pe cât mai mulţi să simtă aceste beneficii şi în special pe cei care au nevoie mai mare de ajutor. Ca parlamentar social-democrat voi sprijini toate iniţiativele care vizează proiectele economice şi sociale de impact: combaterea sărăciei şi o distribuţie mai echilibrată a creşterii economice pentru a fi simțită în buzunarele majorității oamenilor. Printre priorități se numără și scăderea şomajului, creşterea investiţiilor în dezvoltarea comunităţilor locale și continuarea investiţiilor în sănătate, educaţie şi în programele de reinserţie socială.

În încheiere, aș dori să îmi exprim aprecierea pentru inițiativa Executivului de a veni săptămânal în fața Parlamentului pentru a răspunde la întrebări și a participa la dezbateri. Este o inițiativă care întărește legătura dintre cele două Puteri și asigură un control parlamentar mai bun asupra Guvernului. Este un aspect important, pentru că doar așa vom reuși să creștem eficienţa și transparenţa şi să îmbunătățim imaginea Guvernului şi a Parlamentului.

Reclame

Un gând despre “Solidar cu Guvernul Ponta pentru o politică responsabilă în interesul cetățenilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s