La mulți ani, Oradea!

Orasul Oradea, resedinta judetului Bihor, aniverseaza astazi, 12 octombrie, 901 de ani de atestare documentara. Mentionat pentru prima data in anul 1113, sub numele de Varadinum, orasul nostru, Oradea, a devenit azi, prin munca locuitorilor sai, unul dintre municipiile importante ale Romaniei, o poarta catre Europa, casa a unei comunitati diverse si, cu siguranta, ambitioase.

Ziua aleasa pentru sarbatorirea orasului nostru are o dubla importanta, fiind relevanta si plina de semnificatii pentru intreaga tara. In data de 12 octombrie, in anul 1918, in casa patriotului roman Aurel Lazar se semna Declaratia de la Oradea, documentul care a deschis calea catre convocarea Marii Adunari de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. Tot in 12 octombrie, in anul 1944, trupele romane eliberau Oradea de sub ocupatia straina.

oradea

Aceasta aniversare ne duce, desigur, cu gandul si la trecut, la istoria noastra comuna, a celor ce suntem mandri ca traim la Oradea, dar, in acelasi timp, ne face sa ne gandim, cu ambitie – asa cum spuneam – si la viitor. Iar acest viitor nu poate fi, in opinia mea, decat unul comun, rod al muncii si implicarii tuturor celor interesati de soarta orasului lor. Ca in fiecare an cu aceasta ocazie, vreau sa fac un apel catre toti oradenii si bihorenii, fiecare la locul sau si dupa puterile sale, sa ne facem datoria fata Oradea, sa contribuim cu tot ce putem la dezvoltarea comunitatii noastre, la cresterea importantei orasului nostru pentru intreaga tara si, extrem de important, la imbunatatirea vietii de zi cu zi a tuturor concetatenilor nostri.

Este o munca si un proces care nu tine de o singura persoana, ori de un grup, ci de noi toti, uniti si ambitiosi, pentru ca stim, iar istoria ne motiveaza increderea si mandria, ca viitorul Oradiei poate si trebuie sa fie unul al dezvoltarii si al prosperitatii impartasite de toti oradenii. De aceea, din Parlamentul Romaniei, cu tot respectul pe care il port comunitatii in mijlocul careia m-am dezvoltat si in care cresc acum si copiii mei, le urez tuturor oradenilor multa sanatate si succes!

LA MULTI ANI!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s