O națiune sănătoasă, proiectul fundamental al unui stat care are grijă de cetățenii săi

Ne mai despart doar două zile până la debutul oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din acest an. Este cel mai bun prilej pentru a-mi exprima sprijinul și susținerea totală pentru candidatura domnului Victor Ponta, prim-ministru al României și președinte al Partidului Social-Democrat din România.

Sunt mai mult argumente care vorbesc în favoarea candidaturii domniei sale. Astăzi, aș vrea să insist asupra proiectului său pentru sistemul sanitar din România, un proiect fundamental al unui stat responsabil care are grijă de sănătatea cetățenilor săi. Pentru că românii au dreptul la servicii medicale de calitate! Pentru că dincolo de toate celelalte politici sociale, dincolo de toate serviciile publice, investiţia în Sănătate este cea care ne va diferenţia ca ţară europeană dezvoltată și civilizată.

O societate puternică, dinamică, o societate care se dezvoltă armonios trebuie să ofere servicii medicale de calitate pentru a avea cetăţeni sănătoşi. Sub guvernarea PSD și a premierului Victor Ponta, ultimii doi ani au însemnat un accent mai mare pe redeschiderea spitalelor, finanţarea unităților medicale, mărirea veniturilor pentru medici şi extinderea serviciilor medicale. Sunt multe lucruri de îndreptat în domeniul sănătăţii, iar răul făcut de regimul Băsescu nu poate fi reparat peste noapte. Cu toate acestea, după atâţia ani de subfinanţare şi de batjocură la adresa medicilor şi a pacienţilor, lucrurile au început să se schimbe!

Alături de proiectul creării de locuri de muncă şi de continuare a întăririi statului,   investiția în Sănătate este fundamentală, iar Preşedintele României are un rol esenţial în definirea strategiilor care pot permite dezvoltarea acestui domeniu. Românii trebuie să-şi recapete încrederea în sistemul de sănătate, iar acest lucru este posibil doar dacă: sistemul este accesibil tuturor, indiferent de venit, mediu de rezidenţă, vârstă sau etnie; infrastructura este modernă; iar medicii sunt apreciaţi, stimulaţi din punct de vedere financiar şi profesional, încurajaţi să rămână în ţară şi să facă performanţă acasă, în România.

10431205_816341708405718_399856348922312072_o

Așa cum reiese și din programul prezindențial al domnului Victor Ponta, reperele investiției în sănătate trebuie să fie continuarea redeschiderii spitalelor şi construirea de noi unități; creşterea veniturilor medicilor tineri, în cadrul strategiei de atragere de resurse medicale în ţară; finanţarea suplimentară a marilor proiecte din Sănătate (reducerea mortalităţii generate de boli pentru care, până acum, nu a existat finanţare de la stat); extinderea şi garantarea pachetului de bază de servicii medicale și o nouă listă de medicamente compensate şi gratuite, supusă unui proces continuu de evaluare. Nu în ultimul rând, repornirea programului național de fertilizare in vitro, măsură anunțată acum câteva zile de către Ministerul Sănătății, este un alt element esențial al noii politici în sănătate ce trebuie salutat și încurajat.

Sunt convins că avându-l pe Victor Ponta președinte și continuând politicile guvernamentale inițiate în această perioadă vom reuși să reconstruim pe baze solide sistemul de sănătate din România și vom reuși să fim acea societate puternică şi unită pe care ne-am dorit-o din totdeauna.

 Vă invit, așadar, să fim uniți alături de Victor Ponta și să depunem toate eforturile necesare pentru a câștiga bătălia electorală din 16 noiembrie. Pentru ca următorul deceniu să nu mai fie marcat de umilințe și neputință, ci de unitate, bunăstare și respect pentru români și România, avem nevoie ca următorul nostru președinte să fie Victor Ponta!

(Declaratie politica – Senatul Romaniei – 30.09.2014)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s