Sprijin pentru agricultura ecologică

În județul Bihor, în ultimii doi ani se înregistrează un fenomen îngrijorător: scade numărul fermierilor ce practică agricultura ecologică. Conform statisticilor, din 318 producători bio în anul 2012, anul acesta au mai rămas 287. Aceștia produc de la cereale, mere, căpşuni, fructe de pădure şi ciuperci la uleiuri de cânepă şi paste făinoase ecologice. Din păcate însă, fermierii bihoreni specializaţi în produse ecologice sunt nevoiți să renunţe la certificatul de producător bio fie din cauza nivelului redus al subvenţiei acordate de către stat (în ultimii șapte ani, numărul beneficiarilor din România s-a dublat, ajungând la peste 15.000 de producători, iar suma a scăzut de la câteva sute de euro la cel mult 130 de euro pe hectar în cazul cultivatorilor), fie din cauza încasărilor reduse, care nu le acoperă nici măcar costurile de producție sau din lipsa spaţiiilor de depozitare şi a camerelor frigorifice.

legume-364x300

Având în vedere această problemă, precum şi importanţa agriculturii ecologice pentru sănătatea populaţiei, am adresat o întrebare parlamentară către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în care am solicitat măsuri și soluţii pentru a veni în sprijinul acestei categorii de fermieri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s