Amnistie fiscală și pentru medicii de familie

În declarația politică pe care am susținut-o astăzi în plenul Senatului mi-am exprimat sprijinul pentru măsurile care vin să repare greșelile făcute de Guvernele regimului Băsescu, cu referire concretă la extinderea amnistiei fiscale și pentru cadrele medicale!

Săptămâna trecută, legea ce prevede amnistierea fiscală a medicilor de familie care au efectuat gărzi în centrele de permanență în perioada mai 2008 – iunie 2011 a fost adoptată de către Senat. Săptămâna aceasta, Comisiile de Buget și Sănătate ale Camerei Deputaților urmează să depună raportul, astfel încât proiectul de lege să-și continue traseul procedural și să intre cât mai repede la dezbaterea din plenul Camerei.

Îmi exprim pe această cale speranța și convingerea că și colegii deputați vor sprijini această măsură de solidaritate și justiție socială, mai ales că ea este susținută și de către Guvernul condus de domnul Victor Ponta.

348f9b1f5b208cd479a304517fd96480

Vă aduc aminte că propunerea legislativă prevede exonerarea de la plată a sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare și funcționare a cabinetelor medicilor de familie și accesoriilor aferente din perioada 28 mai 2008 – 1 iunie 2011 rezultate din deciziile de impunere emise de casele județene de sănătate, drept consecință a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii”.

Există cazuri de medici, mai ales cei care au efectuat gărzi în întreaga perioadă, la care sumele ce trebuie restituite se ridică și până la 20.000-25.000 de lei. Vorbim, iată, despre plata unor sume foarte mari de bani! Restituirea lor ar pune în mare dificultate cadrele medicale, cu consecințe grave asupra funcționării în condiții optime a centrelor de permanență și cu impact negativ asupra accesului pacienților la serviciile medicale. În plus, cum nu s-a putut stabili vinovăția vreunei instituții sau persoane, ar fi nedrept ca doar medicii de familie să plătească!

Pacienții nu trebuie să sufere de pe urma problemelor birocratice și, așa cum am mai anunțat și cu alte ocazii, voi face tot ceea ce îmi stă în putință, inclusiv să susțin o asemenea măsură precum cea prezentată astăzi, să ajut la îndreptarea lucrurilor și la asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru toți cei aflați în nevoie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s