Declaraţie politică: A face politică în interesul oamenilor

În prima declaraţie politică din această sesiune parlamentară, am dorit să mă distanțez și să iau atitudine împotriva discursurilor  suburbane care nu fac cinste Parlamentului României.

Tema acestei declarații pornește de la o constatare tristă: din păcate,  în ultima perioadă, am observat o anumită degradare atât a limbajului politic, cât şi a comportamentului anumitor colegi senatori, şi mă refer aici, și o spun cu regret, în primul rând, la foștii mei colegi din USL, senatorii PNL. Înţeleg că domniiile lor trebuie să facă Opoziţie prin orice mijloace şi cu orice preţ; mai înţeleg şi că disperarea lor pentru voturi şi imagine este imensă, însă de aici şi până la a deveni suburbani sau chiar jignitori este cale lungă. Nu mă aştept de la ei să-şi ceară scuze, însă sper că şi-au mai păstrat atâta luciditate încât să-şi dea seama că au greşit, atât faţă de ceilalţi colegi, cât mai ales faţă de cei pe care susţin că îi reprezintă aici în Parlament.

Pentru că prin aceste excese de limbaj şi comportament se depăşesc graniţele acceptabile în lupta politică şi ne îndreptăm spre o zonă inacceptabilă. Oamenii vor sancţiona toate aceste ieşiri şi sunt convins că toate aceste mârşăvii vor avea un efect de bumerang asupra celor care le gândesc şi le lansează. Cred că este datoria noastră ca aici, în forul legislativ al ţării, să păstrăm o atmosferă pozitivă şi să ducem bătălia politică folosind instrumente civilizate. Cred, în continuare, în dialogul sincer, deschis şi onest. Cred, în continuare, că bunul simţ în politică nu este doar un slogan electoral, ci o valoare care ne călăuzeşte activitatea de zi cu zi.

Crowd

Desigur, tentaţia este mare, mai ales pentru parlamentarii Opoziţiei. Este foarte ușor să critici mereu şi să te opui oricărei iniţiative, mai ales dacă ea vine de la Guvern. Opoziţie constructivă nu se face însă opunându-te la tot, uneori chiar şi la măsuri pe care, pe vremea când eram aliaţi, chiar şi tu le susţineai. Opoziţia adevărată nu este nici să vorbeşti una de la microfonul plenului şi să votezi altceva din banca ta de senator. Asta se cheamă minciună şi atitudine ipocrită, stimați colegi, și nu fac cinste niciunui politician care se respectă. Şi nu fac bine nici imaginii – şi aşa destul de şifonate – a parlamentarismului românesc. Ele nu fac altceva decât să şubrezească temeliile democratice ale acestei instituţii atât de importante şi să reducă şi mai mult încrederea oamenilor în noi toţi, indiferent că suntem parlamentari onești și civilizaţi sau știm doar să criticăm și să adresăm injurii…

În ceea ce mă priveşte, vreau să vă asigur că îmi voi păstra linia echilibrată şi decentă, indiferent de provocările şi săgeţile lansate de unii sau de alţii. Nu voi face jocul “criticilor de serviciu”, care în afară de vorbe goale, nu pot arăta nicio realizare remarcabilă nici în cariera lor socio-profesională, dar nici aici în Parlamentul României. Voi continua, în schimb, să lucrez aşa cum ştiu eu mai bine, să fac legi bune, legi făcute pentru oameni şi în interesul acestora. Şi în această sesiune, voi susţine iniţiativele guvernamentale care vin să îmbunătăţească viaţa oamenilor (reducerea CAS, amnistia fiscală pentru mame, pensionari şi bugetari, etc.) şi, în acelaşi timp, să încerc să semnalez Executivului problemele şi disfuncţionalităţile care trebuie îndreptate (cum a fost şi cazul Direcţiei Vamale de la Oradea, ca să dau un singur exemplu).

Unii sunt obişnuiţi şi se pricep doar să vorbească și o fac doar în interes electoral sau personal. Eu voi face ceea ce am dovedit şi până acum: voi ajuta oamenii. Voi încerca să fiu şi mai aproape de ei, să-i ajut să-şi rezolve problemele administrative, să le ofer sprijin atunci când se lovesc de o problemă medicală şi să mă asigur că beneficiază de toate serviciile de care au nevoie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s