Mândru că sunt român, mândru că am votat Alianța PSD-UNPR-PC

Astăzi, în plenul Senatului am susținut următoarea declarație politică pe tema alegerilor pentru Parlamentul European din 25 mai.

Din punctul meu de vedere, votul de duminică arată cât se poate de clar două lucruri: românii sunt mândrii de țara lor și sunt mândri că sunt cetățeni ai Uniunii Europene. Totodată, ei au încredere în guvernarea Ponta, iar rezultatele acestei guvenări sunt incontestabile!

Printr-o mobilizare exemplară la vot, am obținut cel mai bun scor electoral al partidului nostru, după mulți ani!  Am dovedit, încă odată, și de asta putem fi mândri, că suntem cea mai importantă forță politică din România!

Mândria adevărată izvorăște însă din puterea noastră de a construi o Românie puternică și respectată, în care fiecare om să aibă șansa un trai decent și stabil! România în care credem cu toții este o țară capabilă să ofere un viitor prosper și corect tuturor cetățenilor săi!

vot1

Românii care au ieșit la vot au decis cine va conduce Europa în următorii 5 ani și cum va arăta această construcție europeană în următorii ani. Este pentru prima oară când numirea președintelui Comisiei Europene depinde de votul direct al cetățenilor. Pe de altă parte, înseamnă că vom putea decide și direcția în care se va îndrepta Uniunea Europeană, fără populism, extremism, austeritate și fără a mai salva băncile pe spinarea cetățenilor, dar cu mai multe locuri de muncă pentru tineri și mai multe libertăți pentru cetățeni!

Dincolo de disputele noastre politice interne, votul de duminică al românilor este un semnal major pe care l-am dat în ceea ce privește angajamentul nostru și viitorul nostru pro-european al țării noastre. Faptul că România nu trimite la Bruxelles și Strasbourg partide extremiste și nici populiștii nu au avut sorți de izbândă (în ciuda tuturor minciunilor și atacurilor murdare din ultimele săptămâni) are o importanță majoră: România reușește astfel să contrabalanseze avansul din Europa de Vest a forțelor antieuropene, de extremă dreaptă,  care ar vrea ca noi să fim tratați ca cetățeni de mâna a doua, iar Europa să redevină o uniune de state, în care cetățenii să nu mai fie consultați direct!

 Alegerile europarlamentare s-au încheiat, însă mai urmează încă o bătălie politică la fel de importantă, dacă nu cumva și mai importantă: cea din noiembrie pentru funcția de președinte al statului. Va fi momentul atât de așteptat de către milioane de români, când vom pune capăt un regim autoritar și incompetent, care a secat țara de energii și resurse. Va fi momentul când vom avea un președinte tânăr și respectat, cu viziune europeană, care nu va dezbina, ci va unii românii!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s