Senatul nu este în vacanță

Pentru o informare corectă și completă a cetățenilor, aș dori să aduc câteva precizări privind modalitatea de funcționare a Senatului României în perioada imediat următoare. Totodată, aș dori să resping ferm discursul vulgar și mincinos folosit în spațiul public de către unii colegi din Parlament.

Decizia luată în ședința de Birou Permanent al Senatului de marți, 22 aprilie a fost ca săptămâna viitoare să avem program normal de lucru, ceea ce înseamnă că vom avea lucrări în plen, interpelări, declarații politice, inclusiv activitate în comisiile de specialitate. Cei care încearcă să acrediteze, în mod rău-voitor, ideea că am intrat în vacanță, și mă refer aici în mod special la colegii liberali, nu aveau de unde să știe însă de această decizie pentru că dânșii au părăsit în mod intempestiv ședința Senatului. În paranteză fie spus: mă întreb – retoric, desigur – dacă au renunțat și la indemnizația de ședință pentru ziua respectivă?

program-senat

            (În mod transparent, programul Senatului pe săptămâna viitoare poate fi consultat și pe website-ul instituției: http://www.senat.ro)

Personal, cred că avem nevoie de mai puțină ipocrizie și manipulare și de mult mai mult bun simț și responsabilitate atunci când ne exprimăm, mai ales în calitate de parlamentari. Eu nu cred că Parlamentul este plin de oameni perfecți. Cred însă că felul în care oamenii percep această instituție depinde foarte mult de modul în care cei trimiși acolo vorbesc și se comportă. Desigur, sunt mulți colegi liberali care și l-au luat ca exemplu de limbaj pe Traian Băsescu. În opinia mea, cetățenii îi vor sanctiona așa cum merită!

În altă ordine de idei, aș dori să resping etichetele deplasate folosite de către unii colegi liberali la adresa liderului grupului PSD din Senat, domnul Ilie Sârbu. Personal sunt de părere că ele țin de un alt limbaj decât cel civilizat care se pretează pentru o instituție serioasă precum Senatul României.

Cei care s-au hazardat într-un asemenea discurs vulgar au poate motivația lor electorală, însă nu cred că el poate fi acceptat și tolerat. Fără intenția de a jigni pe nimeni, cred că acești domni parlamentari au uitat probabil de statutul lor. Eu cred că nici în Gara din Salonta sau în piață la Beiuș, de exemplu, nu se folosește un asemenea limbaj necivilizat. În niciun caz el nu este demn de statutul de senator!

În ceea ce privește pericolul unei așa-zise ”dictaturi guvernamentale”, reiterez poziția mea anterioară: avem de-a face cu simple exagerări și fabulații ale unor populiști cinici, disperați să atragă atenția opiniei publice prin orice mijloace.

Este un stil de a face politică care, pe bună dreptate, stârnește respingerea majorității românilor și care face foarte mult rău democrației din România. Dacă se va continua pe această linie vom îndepărta și mai mult românii de dezbaterea politică. Acesta va fi efectul pervers pe care îl vor obține cei care astăzi critică foarte des, foarte mult și foarte colorat, dar care, în realitate, nu au în spate nicio realizare concretă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s