Solidaritate cu românii cu venituri mici

În prima declarație politică din această sesiune parlamentară am salutat și mi-am exprimat sprijinul pentru măsurile de stânga pe care Guvernul României, în frunte cu premierul Victor Ponta și Partidul Social Democrat le au în vedere pentru ajutorarea populației și, mai ales, a categoriilor aflate în nevoie.

Rezultatele economice bune obținute sub guvernarea noastră – inclusiv creșterea economică de anul trecut de 3,5%, peste media din majoritatea ţărilor Uniununii Europene, faţă de care ne raportăm mereu – ne permit acum să luăm un pachet de măsuri cu efecte sociale și economice pozitive, cu efect imediat. Aproape un milion de români cu venituri sub medie și pensionari vor rămâne cu mai mulți bani în buzunar după ce vom reuși înjumătățirea ratelor pe care aceștia le plătesc la bănci. Această măsură reprezintă nu doar o gură de oxigen pentru următorii doi ani, dar și un real ajutor pentru creșterea consumului și a bunăstării familiilor.

1932493_400046973473756_15983990_n

Totodată, mi-am exprimat dorința ca Executivul să pună în aplicare cât mai repede posibil măsurile prezentate săptămâna trecută în Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2014-2016. Reducerea impozitelor pentru românii cu venituri mici și sprijinirea economiei naționale sunt obiectivele strategice ale stângii democrate și consider că este esențial să introducem impozitul diferențiat, de tip regresiv. Desigur, cota unică pentru toate societăţile comerciale va rămâne în vigoare și nimeni nu se gândește să o modifice, în schimb, de ce să nu încercăm, mai ales că ne stă în putință, să reducem fiscalitatea pentru categoriile de populație cu venituri mici? Dacă vom reuși să implementăm această măsură, conform estimărilor oficiale, până în 2016, salariul minim poate să crească cu cel puțin12,5%!

Poate că această cifră este departe de așteptările multora, însă trebuie să recunoaștem un lucru: spre deosebire de guvernările de dreapta ale domnilor Boc și Băsescu, de data asta, românii vor primi în plus și nu li se vă tăia nimic din venituri! Este o diferență de abordare semnificativă care arată limpede că acest program politic pe care mi l-am asumat, de tip social-democrat, pune pe primul plan sensul și valorile umane. Astăzi avem creștere economică, adică avem un pic mai mulți bani și, spre deosebire de abordările de dreapta ale guvernelor anterioare, noi, cei din PSD vrem să fim solidari și să îi împărțim cu cei care au într-adevăr nevoie de ajutorul nostru. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s