Interpelare cu privire la asistenta stomatologica gratuita pentru copii si varstnici

Interpelarea adresata in aceasta saptamana Ministerului Sanatatii se refera la identificarea unor solutii urgente pentru deblocarea fondurilor destinate asistentei stomatologice, cu precadere in cazul copiilor si varstnicilor.

România este in acest moment singura ţară din Europa în care copiii si varstnicii nu beneficiază de asistenţa stomatologică gratuită sau parţial compensată, inclusiv pentru profilaxie.

In conditiile in care peste 80% dintre romani au probleme dentare si suntem, din pacate, campioni europeni la numarul de carii, eu cred ca asistenta stomatologica nu tebuie sa devina o „Cenusareasa” a sistemului sanitar romanesc, cu atat mai mult cu cat aceasta situatie afecteaza populatiile cele mai expuse, copiii si varstinicii.

Sistarea alocarii de fonduri pentru asistenta stomatologica, mai ales in cazul categoriilor de populatie amintite mai sus, este de natura sa acutizeze aceasta situatie nedorita dar, mai ales, risca sa atraga dupa sine, in cazul acelor pacienti, aparitia unor noi probleme de sanatate!

Imagine

Ministerul Sanatatii, prin vocea domnului Secretar de stat Adrian Pana, s-a angajat – in fata Comisiei pentru sanatate publica a Senatului, sa gaseasca o solutionare grabnica a acestei probleme, lucru care – din pacate, nu s-a intamplat!

De aceea, am solicitat Ministerului sa imi comunice un punct de vedere oficial cu privire la orizontul de timp precum si la modalitatile prin care va putea fi corectata o situatie inacceptabila si fara precedent pentru pacientii romani.

Anunțuri

Un gând despre “Interpelare cu privire la asistenta stomatologica gratuita pentru copii si varstnici

  1. Dr.Luiza Demian

    Este un mare privilegiu sa avem un om serios si aplecat asupra marilor probleme de sanatate ale romanilor si care sa-si asume interprlari mai putin comode pentru multi dintre demnitarii care ne reprezinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s