Declaratie politica: Municipiul Oradea la 900 de ani de la prima atestare documentara a orasului

In aceasta saptamana am prezentat o Declaratie politica prin care am dorit sa punctez, in Parlamentul Romaniei, momentul aniversar deosebit sarbatorit de orasul nostru la sfarsitul saptamanii trecute.

Municipiul Oradea, resedinta judetului Bihor, a aniversat Sambata 12 Octombrie, 900 de ani de atestare documentara. Ziua aleasa are o dubla insemnatate si reprezinta, in sine, o data plina de semnificatii pentru intreaga tara. In data de 12 Octombrie, in anul 1918, in casa patriotului roman Aurel Lazar, se semna Declaratia de la Oradea, documentul care a deschis calea catre convocarea Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. Tot in 12 Octombrie, in anul 1944, Oradea era eliberata de sub ocupatia horthista.

In acest an, mii de oradeni au sarbatorit, alaturi de participanti din tot judetul, dar si de oaspeti veniti din judetele invecinate, sau chiar din strainatate, aceasta aniversare frumoasa a unuia dintre cele mai dinamice si competitive orase ale Romaniei.

 Imagine

Este o aniversare care ne duce cu gandul la trecut, la istoria noastra comuna, dar care – in acelasi timp, ne obliga sa privim catre viitor. Si nu cred ca este nevoie sa ne uitam acum cu 900 de ani in viitor. Pentru oradeni si pentru bihoreni este important ce se va intampla cu orasul lor in viitorul apropiat. Ce oras dezvoltam? In ce directie se indreapta el? Cat de atractiv il vom face pentru copiii si nepotii nostri dar si pentru oameni veniti din alte zari?… Sunt intrebari pe care locuitorii Oradiei le ridica in mod legitim si la care, in cel mai scurt timp, trebui sa gasim impreuna, toti cei interesati, un raspuns in favoarea oradenilor!

De aceea, in calitate de reprezentant al lor in Senatul Romaniei am dorit ca, din Parlament, si cred ca am fost in asentimentul tuturor colegilor parlamentari bihoreni, sa urez orasului nostru la multi ani, oradenilor – mult succes si multa sanatate si sa imi reinnoiesc angajamentul luat fata de ei de a sustine intotdeauna, cu toata forta, priceperea si energia, proiectele de dezvoltare ale orasului Oradea.  

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s