Cooperare cu Republica Moldova in domeniul medical

Vineri 11 Octombrie,  in calitate de Secretar al Comisiei pentru sanatate publica din cadrul Senatului, am participat – in Sala Mare a Primariei Iasi, la sedinta de constituire a Grupului de lucru România – Moldova pentru managementul transfrontalier al bolilor infecţioase.

La intalnire au mai fost prezenti domnul Vasile Cepoi – Consilerul pe probleme de sanatate al Primului Ministru Victor Ponta, domnul Streinu Cercel – Managerul Institutului National „Matei Bals”, domnul Gheorghe Nichita – Primarul Municipului Iasi, Viceministrul Sanatatii din Republica Moldova, doamna Svetlana Cotelea, precum si alte oficialitati.

Acest grup are ca obiective identificarea unor soluţii de management transfrontalier al bolilor infecţioase, schimbul de experienţă între experţii români şi cei moldoveni pe tema acestor boli, dar şi identificarea unor oportunitati de finanţare pentru alte iniţiative transfrontaliere în domeniul medical.

Imagine

Tot in aceeasi zi am luat parte si la inaugurarea filialei din Iasi a Institutului National „Matei Bals”. Aceasta filiala va deveni o baza de cercetare si de studiu pentru formarea si perfectionarea studentilor, iar in viitorul apropiat filiale similare vor fi deschise si in alte centre universitare medicale din tara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s