Întrebare privind criza vaccinului antitetanos

În mai multe spitale din țară se înregistrează o situaţie îngrijorătoare: datorită epuizării stocurilor, medicii nu mai pot administra vaccinul antitetanos decât unui număr redus de pacienți, abia reușind să acopere cazurile foarte grave. Reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică spun că nu mai pot asigura vaccinul nici pentru gravide, bătrâni sau alte cazuri speciale, ceea ce înseamnă că situaţia nu se va putea rezolva prea curând. 

Pentru a veni în ajutorul pacienților, la Oradea, de exemplu, managerii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea şi de la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu sunt nevoiți să facă rost de dozele de vaccin de la alte spitale din judeţ. Țin să reamintesc că probleme similare s-au înregistrat și anul trecut în mai multe județene ale țării, astfel că problema devine recurentă.

Având în vedere această problemă care afectează starea de sănătate a pacienților, am adresat astăzi o întrebare Ministerului Sănătății privind cauza care a determinat această criză a vaccinului antitetanos și măsurile preconizate pentru ca, pe viitor, să fie asigurate stocuri suficiente pentru toate unitățile sanitare din România.

vaccin

Reclame

Un gând despre “Întrebare privind criza vaccinului antitetanos

  1. Pingback: Întrebare privind criza vaccinului antitetanos - Partidul Social Democrat – Bihor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s