Susținere din partea Academiei Române pentru un Parc Științific în Oradea

Prezenți ieri la Oradea la deschiderea „Zilelor Medicale Orădene” – o manifestare organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie – acad. Ionel Haiduc, președintele Academiei Române și acad. Marius Sala, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii au susținut ideea înființării unui centru de cercetare/excelență la Oradea.

Ideea unui Parc științific sau Centru de cercetare, spuneți-i cum vreți, este proiect personal mai vechi, inspirat din ceea ce am văzut că se întâmplă în Occident. Ideea am discutat-o recent cu domnul rector Bungău și domnul primar Bolojan și, sper eu, să prindă viață începând de anul viitor.

Ideea acestui Parc ştiinţific, din care să facă parte „minţile luminate” ale oraşului, tinerii absolvenți, vârfurile de promoții, adică cei mai buni absolvenţi ai Universităţii este să gândească proiectele de dezvoltare locală în cele mai variate domenii de activitate. Totul, în cadrul unui parteneriat real între Universitate și municipalitate, pentru că, așa cum am mai spus-o, dacă avem Universitate, avem şi dezvoltare socială.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s