Realizări & proiecte

Astăzi am avut prima mea conferință de presă din această campanie electorală. Cu această ocazie am prezentat realizările mele profesionale, realizări care, consider eu, mă califică și mă recomandă pentru a servi interesele orădenilor în Senatul României. De asemenea, am enumerat, pe scurt, obiectivele mele ca viitor parlamentar.

Realizări

În calitate de manager al Spitalului Judetean Oradea, am redus semnificativ datoriile Spitalului prin utilizarea responsabilă și eficientă a resurselor pe care le-am avut la dispoziție. Totodată, am adus Spitalul pe locul 2 în țară în topul transparenței achizițiilor publice, conform Topului Capital; Tot aici aș vrea să includ și efortul, împreună cu colegii mei, de a îmbunătăți actul medical și de a avea o mai bună comunicare cu pacienții.

Ca decan al Facultății de Medicină din Oradea, am început procesul prin care, pas cu pas, să recâstigăm încrederea oamenilor în Facultatea noastră. De asemenea, am reușit să asigur locuri bugetate suplimentare pentru studenți și am păstrat locurile de muncă pentru cadrele universitare competente. Spre deosebire de alții, eu nu am tăiat posturi, ci le-am păstrat pentru cei care meritau!

Ca secretar de stat în Ministerul Sănătății, în mai putin de trei luni, am reușit să aduc 2 milioane de euro spre Oradea pentru viitorul Centru Oncologic, pentru secția de Neurologie și Psihiatrie, pentru achiziționarea, în premieră pentru oraș, a aparatului de rezonanță mangnetică nucleară (RMN) la Spitalul Județean. Prin aceste investiții, cetățenii vor avea acces la servicii medicale mai bune și, în cazul RMN, gratuite! Orădenii nu vor mai fi nevoiți să se trateze în alte orașe sau în spitale private. Un alt efect a fost că am reușit să degrevăm bugetul Primăriei Oradea, care a putut astfel să se concentreze și să aloce banii necesari pentru alte priorități ale orădenilor.

Nu în ultimul rând, împreună cu Guvernul USL am început să redeschidem spitalele închise atât în Bihor (cazul Spitalului din Ștei) cât și alte județe.

Proiecte

În primul rând, voi iniția și voi vota legi care răspund nevoilor oamenilor. Cred că aceasta este una dintre principalele obligații ale oricărui parlamentar! Pe lista mea de priorități se află:

1. schimbarea actualei Lege a Educației, una profund anti-națională, pentru a avea o legislație în favoarea elevilor, studenților și a cadrelor didatice;

2. promovarea Legii Sănătății propusă de USL. pentru ca oamenii să nu mai plătească din buzunar consultațiile și serviciile de urgență!

În al doilea rând, mă voi implica pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare al USL.

În al treilea rând, voi susține cu toată forța, și din toată inima, proiectele de dezvoltare ale administrației locale. Împreună cu domnul primar Ilie Bolojan, obiectivul nostru, al parlamentarilor este să încercăm să creștem nivelul de trai al orădenilor, al oamenilor pe care îi reprezentăm.

Pentru a ne atinge acest obiectiv, avem nevoie de atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite. Voi voi sprijini, de asemenea, și obţinerea cofinanţării din fonduri guvernamentale pentru proiectele majore de infrastructură din Oradea, mă refer aici la pasajele de pe șoseaua de centură, aeroport, parc industrial, ca să dau doar câteva exemple.

Cred cu tărie că este nevoie de un parteneriat real între Universitate şi municipalitate, în sensul în care absolvenţii să-şi găsească mai uşor un loc de muncă în specializarea lor!

În zona medicală, voi promova în continuare creşterea calităţii actului medical prin modernizarea spitalelor din Oradea și dezvoltarea unui sistem de urgenţă în măsură să salveze cât mai multe vieţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s