Dumneavoastră cu cine votați pe 9 decembrie?

Ne mai despart doar două zile până la debutul campaniei electorale. E timpul potrivit, cred, să analizăm puțin situația de dinaintea bătăliei (politice).

Colegiul 4 Senat Oradea – colegiul unde voi candida eu din partea USL – cuprinde cea mai mare parte a municipiului Oradea: cartierele Rogerius, Oncea, Ioșia și zona centrală a orașului; mai puțin Velența, Cantemir și Nufărul. Practic, acest colegiu senatorial acoperă colegiile 8 și 9 de deputați unde, din partea USL candidează Ioan Cupșa (Colegiul 8) și Florica Cherecheș (Colegiul 9). Din 2008 și până anul acesta în luna iunie, Colegiul 4 Senat a fost reprezentat în Parlament de către domnul Ioan Mang, președintele PSD Bihor. Domnia sa a demisionat din Senat după ce USL a câștigat alegerile locale, devenind vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Alături de mine în cursa electorală s-au mai înscris alți cinci candidați: Mihai Drecin (președintele PRM Bihor), Zatyko Gyula (Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania sau Partidul lui Tokes, cum mai este cunoscut), Ionel Bungău (PDL vopsit în ARD), Elena Pop Blaga (PPDD) și Csuzi Istvan (UDMR).

Din punctul meu de vedere, obiectivul politic al USL pentru aceste alegeri parlamentare este unul cât se poate de clar: trebuie să câștigăm voturile a 50%+1 dintre orădeni, din toate colegiile. Doar așa putem avea 3 deputați și 2 senatori USL care să susțină proiectele municipalității la București. Suntem o echipă solidă și profesionistă și cred că împreună putem să ne atingem ceea ce ne-am propus. Am convingerea că orădenii înțeleg situația politică actuală și realizează că USL este singura opțiune rațională și de bun simț.

Mai cred că ei se vor prezenta în număr mare la vot pe 9 decembrie și vor vota echipa de parlamentari propuși de USL  pentru a susține astfel proiectele primarul Ilie Bolojan. Este vorba aici despre posibilitatea atragerii unor sume mai mari la bugetul orașului, de susținerea unor proiecte vitale pentru comunitate și, până la urmă, de a avea un cuvânt mai greu de spus la nivel central în ceea ce privește decizia politică și cea guvernamentală care ne influențează într-un mod cât se poate de direct viața de zi cu zi. Ar fi o șansă unică pentru acest oraș să fie condus, în sfârșit, de aceeași culoare politică atât la nivel local, cât și la nivel central. Spun asta pentru că Uniunea Social-Liberală, sigur, va câștiga alegerile parlamentare din acest an, și oricât s-ar strădui PDL și Traian Băsescu să ne împiedice, după alegeri, noi vom fi cei care vom nominaliza viitorul premier și vom da viitorul Guvern al țării!

Vom câștiga împreună toți sau va pierde întreg orașul! Dumneavoastră cu cine votați pe 9 decembrie?

PS. Despre proiectele noastre și de ce ar trebui orădenii să ne aleagă pe noi (și nu pe alții) într-o postare ulterioară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s